Windows Phone 8.1 – končí technická podpora

Windows Phone 8.1 – končí technická podpora
2017-07-11T09:00:46+02:00
• 11. 7. 2017

Microsoft za poslední roky vydal několik hlavních verzí svého mobilního operačního systému. Ačkoliv zde máme Windows 10 Mobile, tak je stále populárnější Windows Phone 8.1, aspoň soudě podle statistik NetMarketShare. Konkrétně 8.1 má dvojnásobné zastoupení oproti 10 Mobile na současném trhu. Pro stávající majitele starší verze zde máme smutnou zprávu – končí hlavní fáze technické podpory.

U Windows Phone 8.1 byl zahájen životní cyklus 24. června 2014 a Microsoft uvedl, že minimálně po dobu 36 měsíců bude poskytovat podporu. Ačkoliv toto období již uplynulo, tak oficiální ukončení hlavní technické podpory nastalo až dnes, 11. července 2017.

Společnost Microsoft zpřístupní aktualizace pro operační systém, včetně aktualizací zabezpečení, na dobu nejméně 36 měsíců od data zahájení životního cyklu. Tyto aktualizace budou přírůstkové – každá z aktualizací bude navazovat na aktualizaci, která jí předcházela. Chtějí-li si zákazníci zachovat podporu, musí nainstalovat každou aktualizaci. Distribuce těchto přírůstkových aktualizací může být řízena mobilním operátorem nebo výrobcem telefonu, od nějž jste telefon zakoupili, a instalace bude vyžadovat, aby v telefonu již byly k dispozici všechny předchozí aktualizace. Dostupnost aktualizací se bude rovněž lišit podle země, oblasti a hardwarových možností.

To ve výsledku znamená, že již žádná zásadní aktualizace nebude vydána. Možná se dočkají bezpečnostní záplaty, která by řešila nějaký kritický problém. Všeobecně se nedá již očekávat jakýkoliv posun u této starší verze. Pakliže majitelé chtějí mít aktuálnější zařízení, musí si zakoupit zařízení s novějším systémem. Bohužel na českém trhu není mnoho takových zařízení.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat