Vkworld chystá svůj bezrámečkový telefon, nese neoriginální název Mix

Vkworld chystá svůj bezrámečkový telefon, nese neoriginální název Mix
2017-07-18T07:15:45+02:00
• 18. 7. 2017

Méně známý čínský výrobce Vkworld chystá „bezrámečkový“ telefon Mix. Název zcela kopíruje pionýra v této oblasti Xioami Mi Mix. Vkworld Mix bude asi nejlevnějším zástupcem v novém trendu bezrámečkových telefonů. S cenovkou pod 140 dolarů (3200 Kč) však přichází i ostrouhané parametry.

vkwolrd mix

Kouzla s photoshopem

Firma Vkworld na propagačních materiálech zobrazuje nový Vkworld Mix jako zcela bezrámečkový telefon. Stejně tak je prezentován i v textovém popisu. Jenže telefon není bezrámečkový na třech hranách, jak uvádí sám výrobce, on není bezrámečkový nikde. Na obrázku a na videu můžete vidět, že displej je usazen mezi jasně viditelnými milimetrovými, možná dvou milimetrovými rámečky, které jsou nejvíce patrné na bočních stranách. Tedy to, co výrobce nabízí, koncový zákazník již nedostane. A stejně je to i u nového Doogee Mix. Jde zde tedy o umělé upravování produkčních fotek a textů, aby byl telefon prezentován jako zcela bezrámečkový.

vkworld mix

 

I přes to, že displej telefonu nejde až k úplnému okraji, vypadá telefon poměrně dobře. Velice výrazná je na přední straně tzv. brada, kde je ukryt malý reproduktor, spolu se selfie kamerkou. Standardní reproduktor pro volání se nachází v horním rámečku. IPS displej od LG je 5,5″ krytý tvrzeným sklem Gorilla Glass 4. Čip je slabší MediaTek MTK6737, taktovaný na 1,3 GHz s osmi jádry procesorů. Operační paměť činí 3 GB a interní má 32 GB. Spolu s Androidem 7 a zatím neznámým prostředím, zda se bude jednat o čistý Android či o nadstavbu, tak můžeme předpokládat průměrný výkon, pro nepříliš náročného uživatele dostačující.

Na zadní straně se nachází 13 MPx fotoaparát, bez podpůrné kamery na ostření, a pod ním se nachází čtečka otisků prstů. Přední kamerka má pouhých 5 MPx. Telefon má dva sloty na SIM karty, je zde české LTE. Nevýhodou je slabá baterie, která má na dnešní dobu pouhých 2850 mAh. Navíc není ani zmínka o rychlonabíjení, nebo o portu typu C. Telefon je zatím v nabídce pouze jednoho obchodu a prodej by mohl začít pravděpodobně do jednoho měsíce s cenou kolem 3000 Kč.

 

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat