Spekuluje se o novém telefonu od Microsoftu

Spekuluje se o novém telefonu od Microsoftu
2017-07-14T12:01:00+02:00
• 14. 7. 2017
1

Microsoft se již delší dobu potýká s problémy v mobilní divizi. Mluvilo se o úplném ukončení výroby vlastních telefonů, avšak doposud se tak ještě nestalo. Nedávno na internet unikly snímky „připravované“ Lumie Northstar, která měla být nástupcem Lumie 950 s označením 960. Tento telefon však byl používán jen vývojáři a není žádná zmínka o tom, že by měl jít do masové výroby. Nyní unikly spekulace, že se chystá výroba dalšího modelu, tentokrát však nikoli Lumie.

 

Nový HoloPhone?

Microsoft se pravděpodobně nevzdává na poli chytrých telefonů. Sice výrobu nových telefonů má na starost Surface oddělení, ale spekuluje se o tom, že vývoj dostalo oddělení HoloLens. To se nyní podílí výrobě AR brýlí. Nabízí se tedy spekulace, že by chystaný telefon měl nějak více spolupracovat s těmito brýlemi. Avšak jak by přesně měl pomoci a zda vůbec by měl nějak sloužit v součinnosti s HoloLens, není zřejmé. Telefon se zatím objevil v kancelářích Microsoftu, a je tedy testován.

Vedoucím vývojového týmu je Alex Kipman, který stojí za vznikem HoloLens. Právě kvůli tomuto jménu vznikly spekulace o rozšířené realitě. Se svým telefonem přišlo již Lenovo s modelem Phab 2 Pro či se chystá Apple tzv. ARKit, představený letos v červnu na WWDC. ARKit umožní každému novému iPhonu a iPadu možnost AR, stejně jako u zmíněného Lenovo. Pokud by Microsoft tvořil podobný telefon, který zvládá AR, alespoň by se pokusil dohnat konkurenci. Avšak pokud mobilní AR dopadne podobně jako mobilní VR, tak tento „hype“ nebude mít dlouhého trvání. Větší smysl vidím v samotných HoloLens, které mají obrovské využití na poli vědy.

Pokud však nový telefon nemá nic společného s AR, může jít jen o pokus Microsoftu zaplnit mezeru na mobilním trhu a dát zájemcům po dlouhé době nový telefon se systémem Windows. S největší pravděpodobností se tento telefon neobjeví na trhu dříve než příští rok.

Alex Kipman

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Dvakrát do jedné řeky…. Nebo sedmkrát ? MS to prostě podělal na celé čáře a to měl tak dobře našlápnuto ! Škoda.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat