Apple se zbavuje z AppStore aplikací poskytující VPN a blokování reklamy

Apple se zbavuje z AppStore aplikací poskytující VPN a blokování reklamy
2017-07-18T07:45:32+02:00
• 18. 7. 2017
2

Apple se rozhodl, že již nebude nadále podporovat aplikace ve svém AppStore, které poskytují svým uživatelům možnost připojení k VPN či odstranění reklamy z webu. Ne všechny aplikace jsou však zakázané. Jedna zůstane povolená, a to prohlížeč Safari, protože ten používá blokování přímo od Applu.

iOS11

V podmínkách pro vývojáře aplikací pro iOS v bodě 4.2.1 stojí, že „aplikace by měly používat API a frameworky pro jejich zamýšlené účely a navíc by aplikace měla indikovat uživateli jejich přítomnost v popisku“. Tento řádek v podmínkách není nový, avšak Apple se o něj nijak nestaral a nechával vývojáře dělat, co chtějí.

„Nepovolovali jsme aplikace v AppStore, které byly navrženy tak, aby zasahovaly do funkcí a výkonu jiných aplikací,“ prohlásil mluvčí Apple.

Apple se zatím nerozhodl pro úplné odstranění těchto aplikací, avšak zakázal jim aktualizace. Jenže systém se mění a nyní se připravuje aktualizace na iOS 11, kde budou povoleny jen 64bitové aplikace. S novým systémem se budou měnit i požadavky.

Omezení se též týká i aplikací, které blokují reklamu, jako je AdBlock či Weblock. Apple nyní povolí v AppStore jen aplikace, které používají API Safari Content Blocker. A to má pouze jediná aplikace, Safari. Pokud však přijde jiný prohlížeč, který bude používat WebKit od Applu, ve kterém je zahrnuto i API Safari Content Blocker, tak může být dostupný v AppStore. Jenže blokování reklam v Safari je prakticky nulové, firmě totiž jde o samotné propagování reklamy. Uživatelé se tedy reklamy na iOS již nezbaví.

„Vždy jsme podporovali inzerci v aplikacích jako jednu z mnoha variant, jak si mohou vývojáři aplikací vydělat,“ doplnil mluvčí Apple.

Zdroje: techradar.com, developer.apple.com, geeky-gadgets.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Tenhle článek Vám přeložil a vytvořil nějaký robot nebo to po sobě jen nečtěte? :/

Karel Čapka

VIP 18. 7. 2017, 10:20

Samozřejmě, že robot. Sám zvládl přeložit a poskládat tři zdroje do sebe. :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat