Facebook rozšíří reklamy v Messengeru

Facebook rozšíří reklamy v Messengeru
2017-07-11T19:24:17+02:00
• 11. 7. 2017

V roce 2016 jste si u nás mohli přečíst článek, který se zabýval reklamami v populárním komunikačním nástroji Messenger. Rok na to byla spuštěna nová služba pro inzerenty, kteří si mohli zaplatit místo přímo na domácí obrazovce Facebook Messengeru. Doposud byla tato služba k dispozici jen ve dvou zemích – Austrálie a v Thajsko.

Facebook pravděpodobně usoudil, že se jednalo o dobrý test a pomalinku začíná spouštět tuto novinku v dalších zemích. V dohledné době by mělo dojít ke globálnímu rozšíření. Samozřejmě jsou na pozadí algoritmy, které určí, kolik reklamy se vám bude zobrazovat.

Dle vyjádření Facebooku patří mezi kritéria například velikost displeje, počet pixelů, kolik konverzací máte a jak často komunikujete. Jinak řečeno, nejvíce reklam se objeví u těch, kteří mají velké zařízení s vysokým rozlišením a pravidelně komunikují s mnoha přáteli. Na druhou stranu, nejméně reklamy uvidí ti, co si píší s minimem lidí, mají malý mobil s nízkým rozlišením.

Kromě toho dojde také ke změně zobrazení reklam. Původní systém nabízel karty, mezi kterými se šlo posouvat horizontálně. Nově se bude ukazovat jen jedna karta, která více zapadne mezi ostatními konverzacemi.

Facebook nebude cílit tuto reklamu na základě vaší konverzace – nebude docházet k cílenému skenování a analyzování. Když přihlédneme k faktu, že Messenger využívá 1,2 miliardy lidí, získá tak Facebook další prostor pro výdělek.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat