Samsung licencoval ovladač od Nyko pro Gear VR

Samsung licencoval ovladač od Nyko pro Gear VR
2017-06-13T15:30:46+02:00
• 13. 6. 2017

Výrobce herního příslušenství, společnost Nyko Technologies, se oficiálně stala licencovaným partnerem jihokorejského Samsungu a k této příležitosti ukázala svůj první doplněk, který je zaměřený na brýle pro virtuální realitu Gear VR. Nezadržitelně rostoucí trh s virtuální realitou je nyní důležitým segmentem pro každého výrobce chytrých telefonů, takže brzký začátek jen hraje do karet dalšímu vývoji celého odvětví.

Majitelé Gear VR si mohou pořídit bezdrátový ovladač PlayPad VR, a to bez ohledu na to, jak starou verzi brýlí vlastní. Řídící jednotka je totiž kompatibilní se všemi předchozími verzemi. Ovladač je vybaven spousty tlačítek nebo dvojicí joysticků. Zároveň ani zadní část není ošizena o ovládací prvky, protože ji zabírají alespoň dvě tlačítka. Pro správnou funkci musí být ovladač spárován přes Bluetooth s jakýmkoliv telefonem od Samsungu.

Snadnou přenositelnost zajišťuje možnost nahradit standardní kryt u Gear VR právě za ovladač. Nabíjení probíhá přes zdířku USB typu C. Datum zahájení oficiálního prodeje nebyl zatím vůbec stanoven, ale prodejní cena bude 49,99 dolarů (tj. cca 1 171 Kč). Nyko Technologies poprvé s ovladačem vyrazí do světa na veletrh Electronic Entertainment Expo konaný v Los Angeles od 13. do 15. června.

Zdroj: gamasutra.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat