Samsung ISOCELL – 4 nové senzory pro focení

Samsung ISOCELL – 4 nové senzory pro focení
2017-06-28T19:57:23+02:00
• 28. 6. 2017

Samsung v roce 2013 představil technologii ISOCELL u senzorů pro focení. Od té doby jsme se dočkali mnohých novinek, mezi které patří například Dual-pixel (zajišťuje velmi rychlé ostření). Nyní tento jihokorejský výrobce představil rovnou značku senzorů Samsung ISOCELL, přičemž jsme se dočkali rovnou čtyř subznaček.

První z nich se jmenuje ISOCELL Bright. Tam budou zapadat senzory zaměřující se zejména na vytváření ostrých fotografií i za zhoršených podmínek. ISOCELL Fast nabídne velmi rychlé pořizování snímků a ISOCELL Slim se bude vyznačovat malými pixely (0.9-1.0 um). Právě Slim verze bude určena pro tenká zařízení.

Poslední subznačka se jmenuje ISOCELL Dual a jak již název napovídá, budou zde duální foťáky kombinující výhody výše uvedených typů. To zřejmě znamená, že se bude jednat o nejdražší modely senzorů určené pro top modely. Zde se rovnou nabízí, že ISOCELL Dual bude u Galaxy Note 8 a Galaxy S9.

Sice Samsung konkrétně neuvedl parametry, ale z dostupných materiálů vyplývá, že půjde ve stopách Huawei. Duální foťák bude mít běžný RGB senzor a druhý bude monochromatický. Ten se použije pro získání většího množství světla, hloubky ostrosti a podobně.

Nyní si musíme počkat, až Samsung nasadí novinky u smartphonů. Pravděpodobně prvním mobilem s novým senzorem bude Galaxy Note 8, jenž se má představit již za dva měsíce.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat