Nejasná budoucnost atraktivního mobilu Vernee Mars Pro

Nejasná budoucnost atraktivního mobilu Vernee Mars Pro
2017-06-14T08:36:06+02:00
• 14. 6. 2017
2

Čínská společnost Vernee, která začala prodávat telefony v loňském roce, přinesla na trh několik zajímavých kousků mobilních telefonů. Například cenově výhodný a výkonný Apollo Lite, nebo v prosinci představil dražší, leč ještě více „nabušený“ model Apollo, od kterého však v vzápětí upustila, co se podpory prodeje a podpory softwaru týče.

Letos na barcelonském veletrhu MWC představila firma dva nástupce Vernee Thor z loňského roku. Nyní je dostupná akorát novina Thor E, zatímco po verzi Thor E Plus není vůbec žádné zmínky. Stejně tak byl představen model Vernee Mars Pro, nástupce loňského modelu, který přinesl minimální rámečky a vylepšenou anténu pro mobilní signál. Nyní by měl do prodeje přijít jeho barcelonský nástupce, alespoň dle náznaků firmy.

vernee mars pro

Přiměřená cena, nejasná budoucnost

Vernee Mars Pro nemá doposud stanovenou cenu, avšak předchozí model se prodává nyní za necelých pět tisíc korun. Můžeme předpokládat, že jeho nástupce přesáhne hranici 6000 Kč a pravděpodobně bude atakovat i 7000 korun. Za tyto peníze nabídne uživateli osmijádrový procesor od MediaTeku Helio P25, který byl zkonstruován v roce 2015 a do mobilních telefonů začal být dáván o rok později. Procesor je osmijádrový, členěný do tří clusterů, s nejvyšší frekvencí 2,6 GHz. Svým výkonem by se dal přirovnat k Snapdragonu 810. Telefon dále nabídne 6 GB operační paměti a až 128GB vnitřní úložiště.

Provedení těla bude opět kovové, jako u jeho předchůdce a čtečka otisků prstů bude opět situována na boku zařízení pod zapínacím tlačítkem. Systém bude pravděpodobně nový VOS přímo od Vernee postavený na Androidu 7.0, anebo přímo skoro čistý, jen mírně upravený, Android 7.

Problém bude však s aktualizacemi. Společnost Vernee zatím ze svých čtyřech loňských modelů aktualizovala jen ten první, a to Vernee Thor. Společnost přestává být aktivní na sociálních sítích a celková situace s podporou je velice zvláštní. Každopádně Mars Pro je se svými specifikacemi zajímavý i přes problémy společnosti, bohužel však doposud neznáme jeho cenu.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Jan Klimeš

14. 6. 2017, 10:33

Ještě byl aktualizován na Android 7 Verner Mars.

Karel Čapka

VIP 14. 6. 2017, 10:42

Ano, máte pravdu. Firma se o tom skoro nezmiňovala, je to stěží dohledatelné.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat