Živé vysílání na YouTube nyní bez omezení a pro každého aktualizováno

Živé vysílání na YouTube nyní bez omezení a pro každého [aktualizováno]
2017-05-18T21:00:24+02:00
• 18. 5. 2017

Aktualizováno 18. 5. 2017

Google již v minulosti měnil podmínky pro živé vysílání videí ze smartphonu podle počtu sledujících daného kanálu. Začínalo se na 10000 odběratelích, poté Google snížil na 1000 sledujících a jak se nyní zdá, limit byl zrušen úplně. Jedinou podmínkou tak nyní zůstává ověřený kanál, na který se má obsah vysílat.

Funkci pro živé vysílání naleznete pod FAB tlačítkem s ikonkou kamery přímo v aplikaci. Můžete zde nahrát videa z telefonu, přímo nějaké natočit, nebo v případě že disponujete ověřeným účtem, nabídne se vám nyní možnost živého vysílání.

Aktualizováno 3. 4. 2017

Před dvěma měsíci jsme se dočkali rozšíření dostupnosti možnosti živého streamování na Youtube z mobilní aplikace. Tehdy jste museli mít minimálně 10 000 odběratelů, abyste novinku mohli využívat. Youtube snižuje omezení jen na 1 000 odběratelů, jak píše na stránce podpory.

  • Zkontrolujte, zda je váš kanál ověřen a zda nemáte žádná omezení přímého přenosu během posledních 90 dní.
  • Upozornění: Abyste mohli využívat funkci YouTube živě na mobilních zařízeních, musí mít váš kanál alespoň 1,000 odběratelů.

Rozhodně se jedná o pohodlný způsob sdílení aktuálního dění, ale nesmíme zapomenout na Facebook a jiné služby, které něco podobného nabízejí. Na druhou stranu – Youtube má docela silnou komunitu a také dostatečné funkce i na případnou monetizaci. My jsme například včera živě streamovali první díl pořadu.

Omluvte drobné technické potíže na začátku, přetočte prosím tedy na čas 1:00, kde nám jde již zvuk.

Aktualizováno 7. 2. 2017

Už to bude půl roku, co Youtube oznámil příchod živého streamování do mobilních aplikací. Prozatím mohli takto zveřejňovat jen vybraní tvůrci, ale nyní dochází k rozšiřování. Bohužel se nebude týkat všech uživatelů, aspoň prozatím. Pakliže máte Youtube kanál s více než 10 000 odběrateli, měli byste získat tuto novinku. V podstatě vystačíte jen s mobilní aplikací pro Android či iOS a již můžete živě stremovat.

Odkaz na animaci

Jelikož je zde stále nějaké omezené, dá se předpokládat, že další rozšíření bude zřejmě až ke konci roku. Uvidíme, jestli dokáže Youtube porazit na tomto poli Facebook a podobné služby, které již disponují stejnou funkcí.

Doplněno

Náš Youtube kanál již dostal možnost živého streamování a vězte, že máme v plánu používat tuto funkci. Takže odebírejte náš kanál.

Původní článek 24. 6. 2016

Během tohoto roku se objevily spekulace, že by Youtube měl pracovat na novém projektu, který by měl konkurovat aplikacím a službám pro živé vysílání. Do této chvíle jsou nejrozšířenějšími služby Periscope a Facebook Live, ale nově přichází Youtube.

youtubelive

Původně jsme slýchávali o Youtube Connect, ale nakonec jsme se nedočkali samostatné aplikace. Možnost živého vysílání (streamování) přichází rovnou do základní aplikace Youtube pro Android a iOS. Samotné streamy budou mít několik základních nastavení.

YouTubeLive_TYTAna_02 (1) (1) YouTubeLive_TYTAna_04 (1)

Budete moci stanovit, jestli stream má být veřejný nebo soukromý. Dále je zde možnost povolení komentářů a případně lze informovat odběratele pomocí notifikace – to vše přímo z mobilní aplikace. Také bude možnost vybrat náhledovou fotku před začátkem vysílání. Prostředí má jednoduchý design a mírné připomíná styl nastavený službou Periscope.

Aktualizace aplikací by měla být dostupná v dohledné době pro obě základní platformy.

logo-app YouTube Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app YouTube: Watch, Listen, Stream Developer Zdarma iOS

Zdroje: androidpolice.com, phonearena.com, engadget.com, ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat