Podívali jsme se na nové Nokie s Androidem video

Podívali jsme se na nové Nokie s Androidem [video]
2017-05-24T04:09:29+02:00
• 23. 5. 2017

Společnost HMD dnes v Praze ukázala nové telefony Nokia. Kromě smartphonů Nokia 3, 5 a 6 byla k vidění i tlačítková Nokia 3310, tedy nástupce stejnojmenného legendárního telefonu. S telefony, především těmi chytřejšími, jsme strávili nějakou chvíli a nyní vám přinášíme první dojmy.

Všechny tři smartphony disponují alespoň částečně kovovou konstrukcí. Nejmenší Nokia 3 má kovový rám a polykarbonátová záda. Nokia 5 a 6 jsou celokovové a nabízejí tedy kromě rámečku i záda z tohoto materiálu. Modely 3 a 5 mají rámečky zaoblené a díky tomu také nejlépe padnou do ruky, lépe se ovládají. Nokia 6 je ze všech tří největší, nejlépe vybavená, ale bohužel ze všech tří také nabídne zřejmě nejhorší konstrukci, co se ergonomie týče. Hrany jsou ostré a díky tomu, že je telefon celkem široký, tělo poměrně znatelně tlačí v dlani a ostré hrany jsou hodně cítit.

Nokia si docela dobře poradila s anténními proužky. Ty nekazí povedený design, jelikož barevně korespondují s barvou zařízení a zároveň je promyšlené i jejich umístění, jak lze vidět z fotografií či videa. Na zadní straně se u všech nachází oválný modul s fotoaparátem a bleskem. U jednotlivých modelů se liší svou délkou a samozřejmě nabízejí fotoaparáty odlišné rozlišení. Zatím jsme neměli příliš času na podrobné vyzkoušení, ale zatím to vypadá, že se fotoaparáty řadí spíše mezi průměr. Za některých podmínek podávají dost nereálné barvy.

Vpředu jsou telefony opatřeny sklem s 2.5D úpravou a kromě Nokie 3 nabídnou všechny pod displejem kromě senzorových ovládacích tlačítek i oválnou čtečku otisků prstů. Rámečky okolo displeje nepatří mezi ty nejužší, ale zase nejsou nijak přehnaně široké. Kvalita displeje je pak na dobré úrovni a prvotní dojem zanechal u všech modelů pozitivní.

Zejména Nokia 6 v černé variantě je silný magnet na otisky a záda se celkem těžko čistí, takže v tomto případě budou šmouhy a nečistoty na denním pořádku. U ostatních variant i dalších modelů není tento problém tak znatelný. Nokia 3 pak tímto problémem netrpí vůbec, jelikož matná záda z polykarbonátu jsou vůči tomuto poměrně odolná.

Díky tomu, že je u Nokií přítomen Android 7 Nougat ve své čisté podobě, není nutné se obávat o budoucí softwarovou podporu. I bezpečností záplaty budou pravidelnou měsíční záležitostí, a tak se v tomto telefony mohou řadit mezi špičku. Přísun nových verzí systému pak díky minimální nutnosti úprav bude také rychlý, což je jedna z největších výhod telefonů.

Zleva: Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6

Všechny tři novinky se na českém trhu začnou prodávat v červnu. Již jsme psali o možnosti předobjednání a nyní byly opět zrekapitulovány ceny. Nokia 3 vyjde na 3 999 korun, Nokia 5 stojí 5 499 korun a Nokia 6 je oceněna na 6 799 korun. Nokii 3310 pak bude možné od středy 24. května možné zakoupit u vybraných prodejců za 1 599 korun. V nabídce bude i u operátorů, nabídne ji třeba O2, nebo exkluzivně v červeném provedení stejnobarevný Vodafone. Všechny telefony budou dostupné u prodejců Mall.cz, CZC.cz a DATART.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat