Samsung Pay přijde i do Česka

Samsung Pay přijde i do Česka
2017-04-10T16:09:51+02:00
• 10. 4. 2017

Zdroj: Samsung

2

Moderní platební systémy Android Pay, Apple Pay a Samsung Pay se pomalinku rozšiřují do některých krajin, přičemž to zatím vypadalo, že u nás je dostupnost těchto služeb v nedohlednu. Máme informace, že se pracuje na Android Pay, přičemž bychom se měli údajně dočkat ještě letos, ale nyní se dozvídáme, že se počítá s příchodem Samsung Pay.

Samsung Pay je specifický stejně jako Apple Pay – budete potřebovat smartphone od společnosti Samsung. Dle oficiálního stanoviska společnosti Samsung se připravuje vstup této platební metody do České republiky. O Slovensku nepadla ani jedna zmínka. Bohužel jsme se nedozvěděli, kdy se tak přesně stane. Na bližší informace si budeme muset počkat.

Samsung Pay a Visa Checkout

Kromě příprav jsme se dozvěděli také o nové strategické dohodě mezi společnostmi Samsung a Visa. Díky nové spolupráci budeme moci platit přes metody Samsung Pay a Visa Checkout, přičemž se nebudeme muset zdržovat vyplňováním formulářů s dodací adresou a podobně.

Doba vyplňování dlouhých formulářů a přihlašovacích údajů při nakupování online se díky zpřístupnění platformy Visa Checkout stovkám tisíc online obchodníků blíží ke konci. Společnosti jako Samsung už vidí, jaký význam má zjednodušování nákupního procesu pro zákazníky i obchodníky,“ řekl Jim McCarthy, výkonný viceprezident Visa pro inovace a strategická partnerství.

Výhody zde nejsou jen pro samotné zákazníky, ale také pro obchodníky, kteří budou moci těžit z nové spolupráce.

Díky spolupráci s Visou můžeme milionům uživatelům Samsung Pay nabídnout snadné, rychlé a bezpečné placení a nakupování online na mobilních zařízeních i stolních počítačích,“ řekl Injong Rhee, výrobní ředitel Samsung Electronics z oddělení mobilní komunikace. „Naše partnerství přináší výhody nejen uživatelům služby Samsung Pay, ale také statisícům online obchodníků, kteří hledají efektivní řešení, jak zvýšit míru konverze objednávek,“ uzavírá Rhee.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiří Mrázek

11. 4. 2017, 11:56

Bohužel se ale nejedná o NFC platby, ale o spolupráci Visa checkout a Samsung Pay. Není to nic jiného než Mastercard Masterpass. Takže zázrak se nekoná…

Přemysl Vaculík

VIP 11. 4. 2017, 12:47

To je ta první fáze, ale pracuje se i na NFC.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat