LeEco ruší nákup Vizio a propouští

LeEco ruší nákup Vizio a propouští
2017-04-17T09:29:06+02:00
• 17. 4. 2017

Velmi impozantní plány z loňského roku se zatím společnosti LeEco pomalu hroutí jako domeček z karet. Čínský výrobce v červenci roku 2016 oznámil možnou akvizici americké společnosti Vizio, která je hlavně zaměřena na výrobu televizorů a měla jim pomoci v nástupu jejich produktů na trh ve Spojených státech. Každopádně nejnovější zprávy kolem celého obchodu hovoří o neúspěšném konci.

Firmu LeEco již dlouhodobě zužují finanční problémy a nedotažená dohoda o nákupu Vizio je jen potvrzením toho, že u čínského producenta není něco v pořádku. Nová smlouva mezi oběma stranami má přinést obchodní vztah pouze na dodávku obsahu. Zatímco LeEco dodá software do televizorů, tak Vizio za podpory LeEco začne v neupřesněnou dobu poprvé dodávat své výrobky na čínský trh.

Nicméně LeEco ještě nevidí světlo na konci tunelu, protože plány počítají s propuštěním třetiny zaměstnanců ve Spojených státech. Od října 2016, kdy byl spuštěn prodej prvního zařízení (Le Pro 3) v USA, stihlo vedení prodat majetek v Silicon Valley, který dříve zakoupil od Yahoo.

Americký Bloomberg zjistil, že LeEco v roce 2016 evidovala méně než 15 milionů dolarů v příjmech. Přitom původní cíl byl minimálně 100 milionů dolarů. Generální ředitel LeEco, Jia Yueting údajně chce zůstat v USA, ale budou muset ještě provést velké změny za účelem zvýšení prodejů.

Zdroje: techcrunch.com, bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat