Apple zveřejnil svůj plán, díky kterému budou jeho produkty 100 % recyklovatelné

Apple zveřejnil svůj plán, díky kterému budou jeho produkty 100 % recyklovatelné
2017-04-20T17:12:54+02:00
• 20. 4. 2017

Americká společnost sídlící v Cupertinu se velmi ráda chlubí se svými zprávami, týkající se především její zodpovědnosti k životnímu prostředí. Apple se nyní pochlubil, že jeho hlavní myšlenkou je ukončit těžbu vzácných kovů a nerostů, nebo minimálně co nejvíce snížit.

Všemu by mohla dopomoci dlouhodobá práce na „uzavřeném dodavatelském řetězci“, díky čemuž by společnost mohla zastavit těžbu již zmíněných vzácných nerostů.

„Byli bychom velmi rádi, kdybychom jednoho dne začali vytvářet produkty z kompletně recyklovaných materiálů“ prohlásil Apple na svém oficiálním webu, který je věnován právě životnímu prostředí.

K problematice se taktéž vyjádřila viceprezidentka životního prostředí Lisa Jackson, a to v poměrně rozsáhlém rozhovoru se zahraničním zpravodajským webem VICE. Lisa se mimo jiné věnuje také politice a společenským iniciativám. A právě ona v rozhovoru prohlásila velmi podstatnou a důležitou informaci: „Jedná se o směr, jakým by se měly vydat další společnosti a technologie. Naše cíle jsme nastínili dřívěji, než jsme vlastně zjistili, jak to udělat“. 

Není žádným tajemstvím, že právě Apple většinu komponentů ve svých iPhonech nerecykluje, ovšem to se má v budoucnu změnit, a to následujícím způsobem. Jablečná firma se chce dostat do stádia, kdy začne používat součástky ze starých iPhonů. Ty se následně bude snažit co nejlépe zkombinovat s vysoce kvalitním recyklovatelným kovem.

Apple navíc plánuje zdvojnásobit investice do technologií typu Liam, což je zcela nově postavený inteligentní robot, jehož hlavním cílem je co nejrychleji rozebrat kusy zařízení na co nejmenší součástky.

Zajímavostí taktéž je, že Apple chce na výrobu svých produktů používat čistou energii, a to až z 96 procent. Již v minulosti se firma pochlubila s informací, že datová centra jsou poháněna nejen solárními, ale také vodními či větrnými elektrárnami.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat