Google spouští Tabel, experimentální VR film

Google spouští Tabel, experimentální VR film
2017-04-21T06:49:12+02:00
• 21. 4. 2017

Internetový prohlížeč od Googlu, Google Chrome, začal podporovat virtuální realitu. V souvislosti s tím spustil Google WebVR. To umožňuje užít si virtuální realitu pomocí vašeho prohlížeče. Díky WebVR může kdokoli zažít virtuální realitu bez ohledu na to, jaké má zařízení.

Společnost nedávno uvedla 12 nových WebVR experimentů, které mají předvést několik různých aplikací. Nyní Google vydává daleko zajímavější věc, tou je VR film Tabel.

Oznámení o novém filmu se objevilo na blogu Google The Keyword. Jedná se o krátký film, který vypráví několik příběhů. Divák je ve středu rušné restaurace a okolo něj probíhá šest různých konverzacích. Jak se divák kouká kolem sebe, slyší jednotlivé konverzace. Mezitím však ale probíhají i ostatní, takže zatím co poslouchá jeden pár, na druhé straně se odehrává zase něco úplně jiného. V krátkém videu je ukázka toho, jak to bude vypadat.

Největší zážitek prožijete pomocí Google Cardboard nebo Daydream

Pravděpodobně největší zážitek z filmu prožijete, pokud budete používat Daydream nebo Google Cardboard. Jak jsme již psali výše, film si budete moci pustit i pomocí svého internetového prohlížeče. Tato možnost dělá tyto experimenty mnohem dostupnější a samozřejmě jde o snahu vzbudit více zájmu o virtuální realitu. Tabel je natáčen pomocí Jump camera, která je vyrobena ve spolupráci s GoPro. Doufejme, že v budoucnu uvidíme daleko více takovýchto zajímavých projektů, které budou využívat možnosti prohlížečů a přiblíží uživatelům virtuální realitu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat