Apple podal miliardovou žalobu na společnost Qualcomm

Apple podal miliardovou žalobu na společnost Qualcomm
2017-04-17T10:14:01+02:00
• 17. 4. 2017

Po celá léta, firmy Apple a Qualcomm společně pracovaly na vývoji technologie, která pracuje uvnitř vašeho iPhonu či iPadu. Qualcomm má konkrétně za úkol zpracovávat mnoho moderních čipů, které zařízení připojují k mobilní nebo Wi-Fi síti, a mají zásadní význam pro jakýkoliv mobilní hardware. Vzájemná spolupráce fungovala velmi dobře, a to až do ledna tohoto roku.

Apple totiž podal miliardovou žalobu na firmu Qualcomm, která se podle všeho týká účtování licenčních poplatků. Qualcomm před několika dny odpověděl s jeho vlastní žalobou, kde tvrdí, že Apple je v neprávu a porušuje smlouvu, kterou společně obě společnosti podepsaly.

„Qualcomm v obvinění taktéž uvádí, že se Apple rozhodl využít plného výkonu moderních čipů tohoto výrobce, a to v jeho iPhonu 7. Navíc v nových iPhonech zkreslil nepoměr výkonu mezi modemy od Qualcommu a ostatních výrobců…“

Apple začal v některých verzích iPhonu 7 z roku 2016 používat modemy od Intelu. Qualcomm rovněž uvádí, že americká společnost prováděla různé útoky a zasahovala do dohody, která byla mezi společnostmi uzavřena.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat