Galaxy S8 neumožní změnu tlačítka „Bixby“

Galaxy S8 neumožní změnu tlačítka „Bixby“
2017-04-17T19:44:44+02:00
• 17. 4. 2017

Zdroj: Samsung

5

Hlavní letošní top model od Samsungu přišel s vlastním asistentem Bixby, který je dostupný jen ve dvou jazycích – angličtina a korejština. Z toho jasně plyne, že využití bude minimální pro krajiny jako třeba Česká republika. Bohužel ani samotná angličtina se neobejde bez problémů. Podpora hlasových povelů bude aktivována až později, po začátku prodejů Galaxy S8.

To by ani tak nevadilo, pokud by Samsung umožnil změnu výchozí funkce pro tlačítko Bixby na straně telefonu. Bohužel to systém nedovoluje, ale naštěstí se objevila šikovná aplikace, která uměla přemapovat toto specifické tlačítko.

Ačkoliv Samsung Galaxy S8 ještě není v prodeji, tak již nyní obdržel OTA aktualizaci, která znemožňuje změnu funkcionality tohoto tlačítka. Tímto krokem rozhodně výrobce nepotěší mnohé zájemce, kteří již učinili předobjednáky.

Pakliže nebudou používat Bixby, budou mít na svém zařízení zcela zbytečné jedno tlačítko. Samsung jednoduše nepřímo vzkázal, že je určeno jen pro Bixby a pro nic jiného. Dá se předpokládat, že se objeví možná úprava za pomocí root práv, ale ne každý bude chtít své zařízení rootovat kvůli tlačítku.

Navíc se nedá počítat s rozšířením dostupnosti Bixby pro Českou republiku. Systém neumí ani rozšířenější jazyky. Samsung spíše měl udělat multifunkční tlačítko s možnou úpravou. Samozřejmě je na místě otázka, jestli bylo zapotřebí vymýšlet dalšího asistenta. Už tak je v každém mobilu se systémem Android asistent od Googlu.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ján Valkovič

17. 4. 2017, 22:54

Tu mám pocit, že sa médiá predčasne chytili nekompletnej informácie, celé to stojí na vyjadrení jediného človeka so Samsungu (Philip Berne), žiadne oficiálne vyjadrenie a ľudia začali rušiť predobjednávky :-DD

Petr Matula

17. 4. 2017, 23:15

Bohužel, už jsem četl na g+ i vyjádření vývojáře aplikace, jejíž název autor článku zamlčel. Samsung prostě nechce a nechce.

Ján Valkovič

18. 4. 2017, 1:18

Asi flar2, on má telefon od operátora Telus, nejakému anonymnému redaktorovi to stále ide a má najnovšiu verziu FW (je to v článku uvedenom ako zdroj)
Zatiaľ nie je nič na čom sa dá stavať, máme len otázky. Bol to zámer? Ak áno, aký zámer? Chce Samsung za každú cenu pretlačiť Bixby? Alebo bude táto možnosť priamo v nastaveniach? A nebol to len bug? A nakoniec, ak to bol zámer, tak čí? Samsungu alebo operátor?
Môže to byť podobné ako tá miniaférka okolo Gorilla Glass na Note 7. Všetci písali ako sa na ňom ľahko poškriabe sklo, nakoniec to bolo úplne inak, zlý bol test, nie sklo. A o tom už nepísal (takmer) nikto.
Nemá zmysel robí závery dopredu, treba si počkať, Samsung možno chce, problém môže byť inde.

Tak že nás prakticky nutí používat něco co u nás nefunguje a ještě si to musíme zaplatit.

Karel Čapka

VIP 17. 4. 2017, 19:59

Ano, ale zaplatit tvrdý prachy.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat