Visa testuje sluneční brýle s technologií NFC

Visa testuje sluneční brýle s technologií NFC
2017-03-16T16:56:30+02:00
• 16. 3. 2017

Chytré brýle toho v budoucnosti svedou mnohem více, než jen chránit zrak před slunečními paprsky. Důkazem toho je také nedávný projekt Google Glass, který však americká společnost tak trochu odpískala. To však neznamená, že bychom se jich v budoucnu nemohli dočkat. Nyní se ale na konferenci SXSW odhalil zcela nový prototyp zařízení pro bezkontaktní placení. Konkrétně za ním stojí společnost Visa.

Podle Visa se v budoucnu bude platit brýlemi, které v sobě budou mít zabudovaný NFC čip. Malý čip se podle všeho nachází v jednom z ramen a je propojen s účtem Visa. Uživatel jednoduše pak přiloží brýle k terminálu a transakci dokončí jediným klepnutím.

„Inspirovali jsme se naším sloganem všude tam, kde chceme být“ prohlásil Chris Curtin, šéf a marketingový ředitel značky Visa. Tyto speciální brýle prozatím nejsou v prodeji. Visa údajně nejprve testuje marketingové vody, aby zjistila, jak velká poptávka po brýlích bude.

Samozřejmě to nemusí zůstat jen u tohoto prototypu. Můžeme se dočkat dalších podobných pokusů, ale je otázkou, jestli uživatelé jen tak přejdou od plastových kartiček nebo smartphonů k brýlím, k prstenům atd.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat