Sirin Solarin za 16 000 dolarů nebude

Sirin Solarin za 16 000 dolarů nebude
2017-03-21T12:05:00+02:00
• 21. 3. 2017

Společnost Sirin Labs chtěla ještě v loňském roce vyplnit díru na trhu s luxusními telefony, ale podle nejnovějších zpráv dochází naopak k částečnému propouštění zaměstnanců kolem celého projektu a pomalému přeorientování na jiný směr. Vedení firmy doufalo, že majetní uživatelé si rádi připlatí za ještě větší bezpečnost. Pravdou je velmi malé množství prodaných zařízení, což zapříčinilo začátek konce projektu.

Již celý začátek byl poněkud krkolomný. Stačí vzít v potaz jen výbavu modelu. Uvnitř běžel poměrný starý procesor Snapdragon 810 od Qualcommu a systém Android ve verzi 5.1 Lollipop, který vývojáři doplnili o bezpečnostní režim s šifrovanou komunikací, jako je například u Silent Circle Blackphone. Výrobce samozřejmě nezapomněl přidat luxusní materiál v podobě titanu nebo kvalitní kůže. To opět nemohlo uspět vedle silné konkurence (Gresso, Vertu).

Cílovou skupinu tedy relativně rozumné spojení luxusu a bezpečí nezaujalo. Možnému neúspěchu nepřidala ani astronomická prodejní cena od 16 000 dolarů (tj. cca 402 637 Kč). I když další vývoj byl zrušen, tak Sirin Labs bude údajně pokračovat ve výrobě nejméně po dobu jednoho roku a zajistí podporu pro stávající majitele. V současné době není známo, jakým přesně směrem se v budoucnu vůbec vydají.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat