Poznámky Google Keep jsou implementovány do Google Docs

Poznámky Google Keep jsou implementovány do Google Docs
2017-03-03T09:53:58+02:00
• 3. 3. 2017

Pokud používáte Google Docs a Google Keep, máme pro vás skvělou zprávu. Tyto dvě služby spolu začaly spolupracovat. Konkrétně Keep je nyní v rámci aktualizace G Suite integrován do Google Docs. V desktopové verzi můžete najet na tlačítko „Tools“, ve kterém se novinka nachází. Poté stačí kliknout na „Keep notepad“ a v postranní liště vám vyjede celý poznámkový blok.

Jednoduchost především

Novinka usnadňuje prací s dokumenty poměrně výrazně. Pokud jste někde mimo domov a osobní počítač, pravděpodobně si píšete poznámky do Keepu a pokud se jedná například o nějakou přednášku, ze které budete dělat zprávu, musíte mít doma (u počítače) poznámkový blok otevřený v samostatném okně prohlížeče, nyní však tato nutnost dalšího panelu odpadá a je možné otevřít Keep přímo v Docs.

Ten se zobrazí v postranní liště a můžete z něho poznámky kopírovat přímo do dokumentu, nebo poznámky v Keepu přímo upravovat, popřípadě vytvářet nové či mazat staré. V postranní liště s poznámkovým aparátem je možné i příslušné poznámky vyhledávat pomocí vyhledávače.

A pokud budete chtít uložit část dokumentu jako poznámku, není nic snazšího než označit požadovaný text a kliknout na něj pravým tlačítkem. Poté už stačí jen zvolit „Save to Kepp notepad“ a novou poznámku hned uvidíte v aplikaci Keep.

Zdroj: blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat