Nokia 9 má být pravým top modelem

Nokia 9 má být pravým top modelem
2017-03-14T19:28:11+02:00
• 8. 3. 2017
3

Návrat značky Nokia se dá hodnotit kladně. O vylepšení jména se postarala nová Nokia 3310. Ačkoliv se jedná spíše o zbytečný mobil nabízející podporu jen 2G sítí, tak se podařilo vzbudit dostatek rozruchu, který upozornil na návrat legendární značky. Taková marketingová šance nepřichází často. Samozřejmě jsme se dočkali tří základních modelů, u kterých se dá počítat s dobrou prodejností související s cenou.

Nokia 6

Samozřejmě se objevily otázky, jestli se dočkáme top modelu od Nokie. Jelikož se levnější modely prodávají více, je tedy pochopitelné, že právě top model přijde na trh později. Konkrétně se máme dočkat už v červnu tohoto roku, kdy bude představen smartphone se špičkovými specifikacemi.

Konkrétně by se mělo jednat o dvě zařízení, přičemž každé z nich bude nabízet jinou úhlopříčku displeje. Dle dostupných informací bude minimálně jeden z nich nabízet Snapdragon 835. Budou nabízeny varianty se 4 a 6 GB RAM, přičemž na zádech se bude nacházet 23MPx senzor pro focení.

Dá se předpokládat, že novinky budou nabízet kovovou konstrukci, což také znamená, že nebude obsaženo bezdrátové nabíjení. Odhaduje se, že by se měla cena u základního top modelu pohybovat kolem 580 dolarů, což je v přečtu přibližně 14 800 Kč. Větší verze by mohla startovat na 650 dolarech (~16 600 Kč).

Uvidíme, jestli se tyto informace potvrdí. Nokia potřebuje top model, který by konkuroval jiným značkám. Současné tři smartphony mohou lehce zapadnout.

Aktualizováno: Název údajného mobilu byl změněn z Nokia 8 na Nokia 9

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vít Filipenský

14. 3. 2017, 10:12

9 bude teprve vlajkovou lodí Nokie.

Kdo trochu sleduje dlouhodobě Nokii, tak to ví.

Kbyby původní N9 nezařízli a psunuli ještě o klávesnici n950 do produkčního modelu nejlépe v designu n8, pak by zválocovali i Isráče a ťamťungy. Jenže obchod se prostě hraje drsněji a M$ si servítky nebere.
Přesto obdiv jak z toho průseru Nokia vybruslila a M$ ostrouhal.

Potěšil by jinej OS na jedné z budoucích Nokia9…

Fandím Nokii i Jolle, protože Evropa potřebuje svůj vlastní OS. Jen jsem zvědavý, jestli Nokia Jollu koukpí nebo nenechá mrtvý MeeGo?

Proč ne, ovšem lepším tahem by určitě bylo nabídnout TOP model za skvělou cenu, např. pod 10tis. Pokud bude totiž cena 15 a více, jen tak někdo to u této staronové značky neriskne a vsadí na jistotu jiných výrobců. Podobně na to šel před lety Huawei. A kde je teď…

Karel Čapka

VIP 9. 3. 2017, 10:29

Máte pravdu, Huawei stoupl hřebínek a už to není ono. Pokud by však top model udržel kolem 10-14 tisíc, stále by to byla přijatelná cena.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat