Instagram dosáhl miliónu aktivních inzerentů

Instagram dosáhl miliónu aktivních inzerentů
2017-03-24T08:34:56+02:00
• 24. 3. 2017

Sociální aplikace od Facebooku, na které uživatelé sdílí své fotografie a videa, oznámila, že má aktivní 1 milión inzerentů měsíčně. To znamená dvojnásobný nárůst oproti září, kdy bylo inzerentů 500 tisíc a rok na to 200 tisíc.

Za nárůst inzerentů mohou především aktivní uživatelé, kterých je čím dál více. Těch je až 400 miliónů za den.  Podle Jamese Quarlese, vedoucího reklamního oddělení Instagramu, stojí za úspěchem Instagramu několik klíčových aspektů.

Až 80 procent lidí sleduje obchody

Prvním z nich je to, že Instagram je místem, kde lidé sledují své vášně. „Lidé nejčastěji sledují své oblíbené zpěváky, různé obchody a nebo třeba umění.“ Firmám se reklamy na Instagramu vyplácí hlavně kvůli tomu, že 80 % lidí sleduje právě obchody.

Druhým aspektem je snadnost a jednoduchost v užívání aplikace. To podle něj dokazuje především to, že stačí pouze čtyři doteky pro umístění reklamy na profil.

A konečně je to snaha Instagramu o „produkování viditelné akce“. To znamená, že Instagram není pouze o získání co největšího počtu sledujících uživatelů, nebo aby se fotografie líbila co nejvíce lidem. Jde také o snahu přesvědčit uživatele, aby navštívili určitou stránku a nebo rovnou ke koupi produktu.

V reklamách se objeví více informací

V rozhovoru Quarles nezmínil pouze rostoucí počet inzerentů. Mluvil také o nových vylepšeních pro zadavatele reklamy, které v blízké době Instagram čekají. Vylepšení se týkají především přidání statistických dat do příspěvků, které obsahují více fotografií a také Instagram Stories.

Kromě toho budou moci obchody brzy přidat na své profily tlačítko, které umožní uživatelům vytvořit rezervaci, nebo sjednat schůzku přímo v samotném Instagramu. To podle Quarlese Instagramu umožní, aby se stal více „primární výkladní skříní pro podniky.“ Zároveň jde o snahu usnadnit spotřebitelům kontakt s podniky pomocí „pouhého přejetí prstu.“

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat