Sony už pravděpodobně své nejlepší časy zažilo, prodeje klesly skoro o polovinu

Sony už pravděpodobně své nejlepší časy zažilo, prodeje klesly skoro o polovinu
2017-02-07T07:30:43+02:00
• 7. 2. 2017

Největší a nejlepší éru prodejů má japonská společnost Sony pravděpodobně již za sebou. V letošním roce zažila poměrně veliký propad. Celkově prodala o 48 % méně telefonů než v roce 2015. Celková tržba za prodej smartphonů však klesla o 35 %. Problém s prodeji nastal na Blízkém východě a v Latinské Americe. Ani snížení cen telefonů na problematických trzích výrazně nepomohlo.

Poslední kvartál roku byl úspěšný

Sony se se svými letošními výsledky dostalo na úroveň roku 2011, kdy kvartálně prodávalo podobné množství telefonů jako letos, čili lehce přes milion kusů měsíčně. Meziroční propad se blíží k padesáti procentům a návrat k původním číslům, čili skoro třem milionů kusů prodaných měsíčně bude velice obtížný. Celkové tržby letos činily 55 miliard korun českých, což je meziroční propad o 35 %. V posledním čtvrtletí loňského roku však Sony zaznamenalo signifikantní nárůst tržeb, ten se přehoupl přes pět milionů kusů za tři poslední měsíce roku. Jednalo se o pravidelný nárůst, kdy jsou mobilní telefony nakupovány jako vánoční dárky.

Sony samo nečekalo takový propad. Podle jejich odhadů měli prodat na 17 milionů kusů telefonů, ve výsledku však prodali o dva miliony méně. Zajímavé však je, že Sony zůstává ve výdělečných číslech, a to i přesto, že prodeje klesaly. Oproti tomu čínský Huawei v loňském roce prodal na 139 milionů kusů telefonů, zatímco Sony pouze 15,1 milionu. Předpověď prodeje telefonů u Sony pro letošní rok by měla být známá v květnu tohoto roku. Jeho následný vývoj se tedy dozvíme až na jaře.

Zdroje: xda-developers.com, xperiablog.net

 

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat