Google Mapy dostaly navigační panel zjednodušující přístup k užitečným funkcím

Google Mapy dostaly navigační panel zjednodušující přístup k užitečným funkcím
2017-02-07T07:45:41+02:00
• 7. 2. 2017

V Android aplikaci Google Mapy přibyla nová zajímavá funkce, kterou je spodní navigační panel o třech položkách. Jejich přítomnost má primárně sloužit jako zjednodušení pro řidiče, kteří dosud pro jejich vyvolání museli složitě pátrat v bočním menu. Nyní lze tyto funkce aktivovat mnohem rychleji a jednodušeji.

Užitek z nich však nebudou mít jen řidiči. V liště se nacházejí položky místa, navigace a doprava. V záložce místa naleznete přehled o místech v okolí, lze například zjistit, kde je nejbližší bankomat, obchod či čerpací stanice.

V druhé záložce jsou informace podobné těm, které dostanete při rozkliknutí navigace z hlavní obrazovky. Zobrazí se informace o zbývajícím čase k dojezdu do určité lokality (domov, práce, škola…), přehled o dopravní situaci v okolí a předpokládaná zpoždění. Také lze odsud zapnout režim řízení v autě, což vyvolá spuštění navigace.

Poslední záložka je věnována dopravě, převážně té veřejné. Jsou zde doporučení na způsob dopravy do vámi vybraných lokalit, takže si přímo v mapách můžete zjistit, jakým busem či vlakem se na cestu vydat a dorazit co nejdříve.

Novinka již byla oficiálně oznámena a během dneška se začne nové rozvržení map postupně zobrazovat uživatelům. Zatím není zcela jasné, zda půjde jen o aktualizaci na serveru, nebo bude nutné aktualizovat celou aplikaci z Google Play.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat