Moto Mods se může rozrůst o 12 modulů

Moto Mods se může rozrůst o 12 modulů
2017-02-11T09:00:43+02:00
• 11. 2. 2017
1

Lenovo to myslí vážně s modularitou smartphonů, což již bylo dokázáno vytvořením soutěže, která dává příležitost vytvořit moduly pro Moto smartphony dle představ lidí. Bylo podáno přes 700 přihlášek z 55 zemí, z kterých bylo vybráno 12 finalistů. To ale neznamená, že automaticky dojde na vytvoření 12 modulů.

Bylo rozhodnuto, že finalisté se musí ucházet na stránkách Indiegogo o přízeň případných zájemců. Pakliže dojde k financování od mikroinvestorů, dočkáme se jednotlivých modelů. Nyní se můžete podívat, jaké Moto Mods by mohly být vytvořeny.

Přečtete si recenzi: Moto Mods – taková budoucnost se mi líbí

Edge – Supercharge your smartphone

První modul, který se snaží uspět, nabízí v základu dodatečnou baterii o kapacitě 2000 mAh. Kromě běžného způsobu nabíjení lze používat i bezdrátové. Kromě tohoto zajímavého posunu disponuje také LED diodami po okrajích, které si můžete přizpůsobit podle aplikací. Díky tomu můžete již zdálky poznat, jaká aplikace obdržela notifikaci. Odkaz na Indiegogo.

The Ultimate Moto Z Mod with Wireless Charging

Další modul kombinuje dvě funkce v sobě. Ačkoliv neobsahuje dodatečnou baterii jako v předchozím případě, tak se zde nabízí bezdrátové nabíjení. Bonusem navíc je infračervený senzor, díky kterému budete moci ovládat spotřební elektroniku. Odkaz na Indiegogo.

The Palm Smart Remote for Moto Mod Devices

Další novinka nabízí možnost ovládání domácích spotřebičů skrze programovatelná tlačítka na zádech. Součástí balení mají být dva senzory pro místnosti. Díky nim mobil pozná, kde se nachází, a můžete rovnou ovládat kýženou elektroniku. Odkaz na Indiegogo.

Linc Smart Walkie Talkie MotoMod Concept

Linc Smart Walkie v podstatě udělá ze smartphonu vysílačku v moderním pojetí. Nejenže můžete komunikovat i bez WiFi signálu nebo mobilního připojení, ale lze mezi takto vybavenými Moto smartphony sdílet GPS polohu nebo si rovnou psát zprávy. Odkaz na Indiegogo.

Digital Recorder For Moto Z

Jak už název napovídá, v tomto případě je rozšíření zaměřeno na možnost nahrávání – diktafon. V tomto případě jde samozřejmě o kvalitu nahrávání, přičemž ovládání lze řešit skrze dedikovaná tlačítka. Odkaz na Indiegogo.

Smart Z Wallet- Moto Mods concept for Moto Z

Další nápad přináší pro Moto smartphony peněženku, která je navíc opatřena baterií o kapacitě 1200 mAh a GPS modulem. Byly použity materiály jako uhlíková vlákna a ocel. Odkaz na Indiegogo.

Euromod, an Eurorack digital toolbox

Tento modul je určen pro milovníky hudby. Nabízí funkce pro bluesxp syntezátor, přičemž lze pracovat i s analogovým signálem. U této novinky bude zajímavé sledovat, jestli si najde dostatek zájemců. Odkaz na Indiegogo.

Mico – A Modular Solar Battery Moto Mod

Opět zde máme modul, který se snaží řešit energii navíc. Kromě zabudované baterie o kapacitě 1000 mAh, nabízí také solární panel, který ji dobíjí. K dispozici je také další rozšiřující panel, který navíc může nabíjet další zařízení s USB C. Odkaz na Indiegogo.

InstruMod – A Moto Z Mod Measuring Instrument

Možná znáte trikordér ze Star Treku – malé příruční zařízení sloužící pro měření nejrůznějších fyzikálních veličin. Právě o něco podobného snaží další tým, který chce vytvořit ze smartphonu univerzálního pomocníka pro techniky a další profese. Odkaz na Indiegogo.

Z Sterilizer, a Moto Mods concept for Moto Z

Pakliže vyžadujete možnost sterilizace předmětů nebo ploch, tak by vás mohl posloužit další modul. Ten využívá UV způsob. V podstatě tento modul obsahuje potřebnou elektroniku a UV lampu. Odkaz na Indiegogo.

Modulator, A Digital Walkie Talkie Moto Mod

Modulator je v podstatě digitální vysílačka, která šifruje komunikaci a umí komunikovat s dalším zařízením vybaveným o tento modul. Také je zde možnost napojení na IoT. Odkaz na Indiegogo.

EarMods – The Best Earphones Mod for Moto Z

EarMods řeší pro mnohé častý problém – zapomínání sluchátek. Právě v tomto modulu je můžete mít neustále při sobě, přičemž budou ukryty přímo v modulu. Odkaz na Indiegogo.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Miroslav Siler

12. 2. 2017, 0:10

libi se mi nastenka za tim negrem z InstruModu. Co schema, to nejaka chyba :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat