HTC je ve ztrátě, opět

HTC je ve ztrátě, opět
2017-02-17T16:25:04+02:00
• 16. 2. 2017
1

Tchajwanská společnost HTC je opět ve finanční ztrátě. A to i přesto, že v minulém roce začala pracovat na poměrně zajímavých projektech. Například založila laboratoř pro vývoj virtuální reality nebo získala zakázku na tvorbu telefonů Pixel pro samotný Google. Ale ani tyto dva důležité kroky v historii společnosti se nijak výrazně neodrazily na finančních výsledcích a společnost jde stále více do minusových čísel.

Meziroční propad o více než deset procent

HTC se snaží zachránit se. Podepsala kontrakt s Googlem, firmě Valve pomáhá s VR technologií, stále představuje nové telefony, naposledy HTC U Ultra a mnoho dalšího. Společnosti se sice podařilo snížit operační ztrátu za poslední čtvrtletí roku 2016 s předchozím rokem 2015 o 16,3 milionu dolarů, ale i tak jsou v hluboké ztrátě. Ačkoli snížili ztrátu, taktéž se jim snížily příjmy, a to rovnou o 13 %. Celkové příjmy za poslední kvartál roku se vyšplhaly na pouhých 720,7 milionu dolarů. Dalším pozoruhodným faktem je zastavení růstu mezikvartálního zisku v roce 2016 v posledním čtvrtletí. Tato část roku kolem vánočních svátků bývá většinou pro firmy nejvýdělečnější, jelikož lidé kupují dárky svým bližním. U HTC však profit stagnoval a byl stejný jako ve třetím čtvrtletí a zastavil se taktéž na 720 milionech dolarů.

Jakým směrem se bude HTC dále, ubírat není zcela zřejmé, a to z několika důvodů. Jejich nový model HTC U Ultra se svými specifikacemi nemůže příliš rovnat nadcházejícím novým top modelům, a možná proto HTC upouští od mobilní divize a sází hlavně na divizi s virtuální realitou.

htc q4 2016 revenue

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Lukáš Biel

17. 2. 2017, 6:09

Já říkám dobře jim tak. Měl jsem tu značku celkem rád, ale tím, že v posledních letech představují telefony střední třídy za cenu top modelů a nepřináší nic zajímavýho, tím si pod sebou řežou větev

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat