MIKA – nový asistent pro operátory z dílny Nokia

MIKA – nový asistent pro operátory z dílny Nokia
2017-01-29T20:30:26+02:00
• 29. 1. 2017
1

Nokia nám představila nového asistenta určeného pro mobilní operátory. Jmenuje se MIKA, tedy zkráceně Multi-purpose Intuitive Knowledge Assistant. Asistent je poháněn technologií Nokia AVA a zároveň obsahuje hlasovou podporu, díky které se sníží čas potřebný pro vyhledávání informací.

Mika, zdroj: Twitter/Nokia

Na základě analýzy se zjistilo, že MIKA může uspořit inženýrovi až jednu hodinu denně. A to jen díky tomu, že mu nástroj poskytne ty správné informace a vhodná doporučení prakticky ihned. Nástroj kombinuje prvky rozšířené reality s automatickým učením a přístupem k celé řadě dokumentů, datových zdrojů a nástrojů. Mezi ně patří znalostní knihovny Nokia AVA a úložiště s nejlepšími řešeními projektů Nokie z celého světa.

Samotný nástroj je dostupný skrze webovou aplikaci. Kromě toho mohou pracovníci využít mobilní verze, díky níž mají přístup k požadovaným informacím prakticky kdekoliv. MIKA je přímo upravena pro specifické potřeby telekomunikačních operátorů.

Kromě toho Nokia představila službu pro předpověď oprav. Na základě prvních informací by mělo být schopné s až 95% přesností a 14denním předstihem predikovat hardwarové chyby a doporučit výměnu zařízení.

Operátorovi využívající tuto službu tak například odpadnou zbytečné náklady na cestování nebo zbytečně velké držení zásob. Jedná se o první službu svého druhu určenou mobilním operátorům. Využity jsou opět algoritmy strojového učení z dílny Nokia, konkrétně Nokia Bell Labs.

MIKA bude poprvé představena na MWC v Barceloně. Již nyní mají ale zákazníci možnost otestovat zkušební verzi. Služba pro předpovídání opravy bude ve zkušební verzi k dispozici až v březnu letošního roku.

Zdroj: nokia.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Karel Čapka

VIP 29. 1. 2017, 19:24

wau, to vypadá slibně. Chápu správně, že to používá strojove učení? A bude používat také neural network?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat