Aktualizace YouTube pro iOS zlepšuje sledování videí na menších obrazovkách

Aktualizace YouTube pro iOS zlepšuje sledování videí na menších obrazovkách
2017-01-16T07:50:47+02:00
• 16. 1. 2017
4

Google vypustil aktualizaci pro aplikaci YouTube v systému iOS, která dovoluje majitelům iPhonů sledovat videa ve vyšším rozlišení. V současnosti jen největší iPhone 7 Plus, který má úhlopříčku 5,5 „, má možnost sledování videí v nejvyšším rozlišení 1440p. Ostatní menší telefony měly smůlu a maximální rozlišení bylo 720p, ale to až doteď, kdy se Google rozhodl tento stav změnit a zvýšit kvalitu sledovaného videa.

Youtube iPhone

Bohužel ne všechny modely mohou sledovat videa nejvyšší kvality

Google se rozhodl, že umožní sledování videí v rozlišení 1440p i pro telefony s menší úhlopříčkou, a to konkrétně pro iPhony s displejem 4,7″. Menší telefony, čtyřpalcové, mohou zobrazit jen videa o rozlišení 1080p. Bohužel videa pro mobilní telefony zůstávají s nízkou hodnotu fps (frames per second), pouze do rozlišení 1080p je možné mít video se 60 fps, vyšší rozlišení má nižší hodnotu. A je to zajímavé i přes to, že telefony s Androidem už disponují displeji s QHD rozlišením běžně zvládajícím přehrávání videí 1440p se 60 fps.

Problém je v telefonech od Applu, které nemají dostatečně dobré displeje a jejich rozlišení je nízké. Třeba iPady mají maximální rozlišení displeje 1080p, stejně tak iPhone s obrazovkou s úhlopříčkou 4,7″. Je zajímavé, že na telefonech s tak nízkým rozlišením Google umožnil streamování videa s vyšším rozlišením.

Aktualizace je již dostupná v App Store a vyšší rozlišení je možné nastavit pouze při připojení přes WiFi. Při připojení přes mobilní data není vyšší rozlišení dostupné. Což je celkem logické, jelikož mnoho operátorů dělá nesmyslně nízké datové balíčky FUP. Samotná aktualizace je serverová a není tedy nutné pro novinku aktualizovat aplikaci, avšak tímto krokem se Google snažil upozornit o příchodu zlepšené kvality videí.

logo-app YouTube: Watch, Listen, Stream Developer Zdarma iOS

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Ján Valkovič

17. 1. 2017, 15:05

Displeje v Apple zariadeniach su dostatocne kvalitne a dovod preco Google obmedzuje maximalnu kvalitu na YT vie len Google. Mam Nexus 6P a moznost sledovat 1440p na 60fps nemam, cize nie je to bezne ani na androide a o5, dovod preco je to takto vie len Google.
Ak by obmedzenie kvality na zaklade pripojenia bolo naozaj sposobene tym logickym zdovodnenim, tak by napr. Google neumoznovat stahovat hudbu cez mobilne data. Dovodom moze byt rychlost a stabilita mobilneho pripojenia, na sledovanie videa je nutne stabilne a dostatocne rychle pripojenie. Ale musim sa opakovat, skutocny dovod preco je to takto vie len Google.

Stacilo vecne zhrnutie faktov ako to urobila GSMArena

Taky si říkám, že by se autor aspoň mohl trochu snažit být nestranný a nezaujatý. A nebo ať radši článek na Apple nedělá.

Polopravda taky pravda, aneb další anti-Apple článek.

Karel Čapka

VIP 16. 1. 2017, 8:44

Proč myslíte, že je tu jen polopravda?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat