Projekt TWRP se dočkal oficiální aplikace

Projekt TWRP se dočkal oficiální aplikace
2016-12-17T11:49:59+02:00
• 17. 12. 2016

Jestliže rádi zkoušíte alternativní ROM nebo jiné vychytávky, určitě jste už někde zaslechli pojem TWRP (Team Win Recovery Project). Čtyřčlenný tým stojící za uživatelsky přívětivějším – a zejména dotykovým – recovery prostředím včera představil oficiální aplikaci.

Mocný nástroj, který udrží TWRP aktuální

Při prvním spuštění aplikace je zapotřebí potvrdit několik důležitých informativních bodů. Nejdříve musíte souhlasit se skutečností, že aplikace není zodpovědná za případné poškození vašeho zařízení. Zaškrnutím další položky udělujete aplikaci práva root (ale taky nemusíte), což ještě jednou následně potvrdíte prostřednictvím SuperSU vyskakovacího okna.

TWRP TWRP TWRP

Na druhé obrazovce najdeme dvě tlačítka – TWRP Flash, kde pro plnou funkčnost musí uživatel zadat název zařízení, a Network Statistics. Hlavním úkolem aplikace je tedy udržovat pokud možno aktuální verzi TWRP v daném telefonu či tabletu. K tomu slouží nástroj pro automatickou kontrolu aktualizací. Základní interval kontroly je jednou denně.

Aplikace funguje také v zařízeních bez rootu, ovšem jen velmi omezeně. Například vůbec neumožňuje instalaci a samotné flashnutí nové verze skrze aplikaci. Jak uvádí sami vývojáři, měli byste vědět, co děláte. To znamená, že aktualizační recovery image by měly být flashnuty právě do oddílu recovery, nikoliv do boot oddílu. Více se můžete dočíst na oficiálním blogu.

Kde aplikaci najít?

Ačkoliv je tento nástroj v obchodě Google Play, ještě má své mouchy a nemusí být vždy plně stabilní. V případě, že obchod Play nemáte, můžete si stáhnout APK balíček.

logo-app Official TWRP App Team Win LLC Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat