Představení Samsungu S8 se blíží, co o něm zatím víme?

Představení Samsungu S8 se blíží, co o něm zatím víme?
2016-12-04T10:28:16+02:00
• 3. 12. 2016
2

Jihokorejská společnost Samsung se v prvním čtvrtletí příštího roku pokusí napravit svoji reputaci po prodeji zpackaného modelu Samsung Galaxy Note 7. Nový Samsung Galaxy S8, by měl být dalším hrdým nástupcem v řadě Galaxy. Představen by měl být v únoru či březnu 2017 a měl by se pravděpodobně zařadit mezi nejlepší mobilní telefony současnosti.

samsung-logo-2015-nobg

Co vše novinka přinese?

Nedávno jsme se dozvěděli, že Samsung u svého modelu upustí od svého procesoru Exynoss a použije Soc od Qualcommu s názvem Snapdragon 835, v současnosti nejvýkonnější procesor této společnosti. Procesor je vyrobený 10nm technologií a je až o 27 % výkonnější než Snapdragon 821. Taktéž podporuje funkci rychlonabíjení Quick Charge 4.

Podle předběžných a nepotvrzených informací by nový Samsung Galaxy S8 měl disponovat OLED displejem, který bude pokrývat přes 90 % plochy přední části telefonu. Podle ředitele dceřiné společnosti Smasungu Samsung Display pana Park Won-sanga bude Samsung v budoucnu schopen vyrobit smartphony s 99 % obrazovky na přední ploše.

Podle dalších zvěstí by mělo zmizet hardwarové tlačítko s funkcí „domů“ na spodní přední části obrazovky. To by však znamenalo i odebrání čtečky otisků prstů. Proslýchá se však, že Samsung pracuje na technologii čtení otisků prstů přímo z displeje.

V Samsungu Galaxy S8 přibude hlasový asistent v podobě umělé inteligence.. Společnost pojmenovala mužskou verzi hlasového asistenta Bixby a ženskou variantu Kestra.

O další výbavě můžeme čistě už tipovat. S největší pravděpodobností můžeme očekávat vylepšený fotoaparát, ne-li rovnou duální. Taktéž se očekává zlepšení v kvalitě displeje a navýšení operační paměti.

Představení

Očekávané uvedení se předpokládá na Mobile World Congress v Barceloně na konci února 2017. Pravděpodobná cena bude podobná jako u modelů Galaxy S7, ba možná i vyšší. Do prodeje se dostane pravděpodobně do měsíce od představení.

Zdroje: androidauthority.com, androidauthority.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Mario Glatter

3. 12. 2016, 18:42

opravdu to je 27% nárůst výkonu oproti snap825? možná sem něco přehlédl ale nevím nic o tom že by nějaký takový existoval :-D
pokud existuje tak se omlouvám :-)

Karel Čapka

VIP 4. 12. 2016, 1:21

Je tam chybka. Jedna se o Snapdragon 821. Diky za upozrneni. :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat