Huawei představil novou technologii pro Li-ion baterie

Huawei představil novou technologii pro Li-ion baterie
2016-12-05T07:20:33+02:00
• 5. 12. 2016

Mnozí z nás jsou jistě již alergičtí na celou řadu článků, které se týkají nových technologií v oblasti baterií. Životnost chytrých telefonů na jedno nabití je stále diskutovaným tématem. A ač se nám právě informací o nových technologiích, které by tuto životnost měly prodloužit, baterie se v chytrých telefonech v zásadě již řadu let nemění. Watt Laboratory, organizace spadající pod Huawei, představila novou technologii určenou současným Li-ion bateriím.

Konkrétně se jedná o Li-ion baterie s využitím grafenu. Grafen (Wikipedia) je forma uhlíku, která se podobá grafitu. Dosahuje tloušťky jednoho atomu a je průhledná. Jednotlivé atomy jsou pak uspořádány ve tvaru plástve. Jeho základní vlastností je to, že je zhruba stokrát silnější než ocel. Dobré vlastnosti má také v oblasti vedení tepla a elektrické energie.

Struktura grafenu, zdroj: Wikipedia

Struktura grafenu, zdroj: Wikipedia

A právě proto je grafen hlavním článkem nové baterie od Huawei. Baterie dokáže obstát v prostředí až do 60 °C. Oproti současným bateriím se jedná o nárůst o 10 °C. Zároveň by mělo dojít k prodloužení životnosti baterie. Zatímco u většiny Li-ion baterií se životnost baterie snižuje výrazně po 2-3 letech, nová verze od Huawei by životnost baterie mohla prodloužit na více než 4 roky. To je spojené právě s tím, že baterie od Huawei dokáží lépe snášet vyšší teploty.

Jak jsme však zvyklí u většiny článků týkajících se mobilních baterií, tak i tento nový typ se prozatím nedostane do našich mobilních telefonů.  Huawei nicméně plánuje ke konci roku oznámit ještě jednu novinku v této oblasti. Údajně by se mělo jednat o rychle nabíjecí Li-ion akumulátor. Nás však zajímá, kdy se tyto technologie dostanou až k nám, uživatelům. Odpověď na tuto otázku je prozatím ve hvězdách.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat