Google zveřejnil statistiky, podle nichž až 50 % uživatelů nenakupuje aplikace

Google zveřejnil statistiky, podle nichž až 50 % uživatelů nenakupuje aplikace
2016-12-15T08:36:42+02:00
• 15. 12. 2016

Společnost Google zveřejnila zajímavé výsledky průzkumu, které se týkají uživatelů chytrých telefonů v USA. Průzkum ukazuje, jak uživatelé objevují aplikace a zda za ně vůbec někdy zaplatili. Výsledek je překvapující.

google-survey-app-abandonment

Google spolupracuje s firmou Ipsos, se kterou průzkum učinil. V průběhu října se ho zúčastnilo na 999 uživatelů USA, kteří denně používají chytrý telefon, a to ve věku 16 až 64 let. Na téma objevování mobilních aplikací bylo zjištěno, že přátelé a rodina byli právě ti, kteří na aplikace narazili díky procházení Obchodu Play. U hledání mohli strávit i celé desítky hodin, což je velmi pozoruhodné.

google-survey-app-discovery

Nicméně, pokud bychom se bavili o skutečně stažených aplikací, tak zjistíme, že nejdůležitějším faktorem je cena. Konkrétně 85 % respondentů uvedlo, že cena hraje buď „extrémně“ či „velmi důležitou“ roli. Průzkum mimo jiné ukázal, že 50 procent uživatelů nikdy za aplikaci nezaplatilo. Z toho tedy vyplývá, že buď používají aplikace zdarma, anebo si z internetu stahují nelegální APK soubory.

google-survey-download-factors

Průzkum dále prozradil, že běžný uživatel Androidu má na svém zařízení nainstalovaných hned 35 aplikací, a 52 % z nich alespoň jednou do týdne spustí.

Zdroj: adweek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat