Google+ začíná podporovat AMP aktualizováno

Google+ začíná podporovat AMP [aktualizováno]
2016-12-07T03:30:55+02:00
• 7. 12. 2016

Aktualizováno 7. 12.

Sociální síť Facebook již nějakou dobu podporuje technologii rychlejšího načítání obsahu. Google přidává podporu podobné technologie AMP do některých služeb, přičemž nedávno se dočkala i webová verze Google+. Jak se dalo předpokládat, tak se novinka dostala i do aplikace pro Android.

screen-shot-2016-12-06-at-2-53-03-pm

Odkazy s AMP poznáte podle malého blesku v dolní části obrázku.

Pokud web podporuje AMP, otevře se vám sdílený odkaz ve speciálním úsporném režimu přímo v Google+. Díky tomu dojde k úspoře dat, přičemž je zde evidentní úspora i ve spotřebované energii, jelikož není potřeba spouštět mnohdy náročnější webový prohlížeč. Novinka je dostupná od verze 9.2.

Náš web podporuje technologii AMP, přičemž naše aplikace pro Android je zaměřená na větší optimalizaci.

Původní článek 11. 11.

Rychlost mobilního připojení není vždy zcela ideální, zejména tehdy, když si chcete přečíst článek a musíte čekat, až se načte celá webová stránka. I z tohoto důvodu se snažíme držet na špičce nabízených technologií – příkladem může být naše aplikace pro Android, která je postavena na unikátním systému. Samozřejmě se v tomto trendu objevují i technologie velkých společností. Příkladem je AMP od Googlu.

Konkrétně se jedná o projekt Accelerated Mobile Pages. V podstatě provozovatel webu musí implementovat specifický typ technologie, který napomáhá v rychlejším načítání webových stránek na mobilních zařízeních. My tuto novinku podporujeme již nějaký čas. V rámci aplikací od Googlu si ji můžete všimnout v Kiosku. Nyní se nově dostává také do webové verze aplikace Google+.

Nejenže po kliknutí na odkaz sdílený na této sociální sítí se otevře velmi rychle webová stránka, ale také dochází k menšímu přenosu dat. Navíc zůstáváte v podstatě stále na Google+ a neotvírá se nové okno. Vše je uzpůsobeno k rychlejšímu čtení obsahu.

2016-11-11-18-37-09 2016-11-11-18-37-03

Jediným indikátorem toho, že článek podporuje technologii AMP, je ikona malého blesku v dolní částí v obrázku u názvu stránky.

Google pravděpodobně jen testuje tuto novinku ve webové verzi a zřejmě následně zamíří do aplikace Google+. Kromě toho, že jsou zde určité kladné vlastnosti, tak si Google takto zvětšuje čas strávený na webu Google+ nebo v aplikaci podporující tuto technologii.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat