Začne Apple vyrábět iPhony v USA?

Začne Apple vyrábět iPhony v USA?
2016-11-26T17:00:38+02:00
• 26. 11. 2016
1

Nově zvolený prezident Spojených států Donald Trump se v posledním rozhovoru pro deník New York Times rozpovídal o setkání s generálním ředitelem společnosti Apple, které proběhlo jen chvíli po oznámení konečných výsledků prezidentských voleb. Kromě toho, že Tim Cook pogratuloval Donaldu Trumpovi k vítězství, tak jedním z hlavních témat byl také možný přesun celé výroby chytrých telefonů z Asie do domovské země.

iPhony v USA

Donald Trump se údajně stane hlavním iniciátorem toho, aby si společnost Apple postavila výrobní linky v USA místo v Číně nebo Vietnamu, kde momentálně mají daleko levnější pracovní silu a lepší dostupnost potřebných součástek. Jeho úřad má v plánu přednést kongresu návrh, který přinese obrovské snížení daní pro podniky. To má Apple motivovat k vybudování továren a tím pádem následně vznikne větší množství pracovních nabídek pro Američany.

Samozřejmě dojde ke snížení nezaměstnanosti, což může také zahrát do karet Trumpovi z pohledu splnění jednoho bodu ve volebním plánu. Navíc nedávno v Japonsku proběhla zpráva, že Apple požádal smluvní výrobce Foxconn a Pegatron, ať vytvoří plány k vybudování výrobních linek v USA pro výrobu chytrých telefonů. Zatímco Foxconn souhlasil, tak Pegatron vzhledem k neúměrným nákladům vůbec nepřistoupil k zahájení této diskuze.

Závěrem zůstává otázkou, zda případný přesun výroby do Spojených států nebude mít citelný vliv na zvýšení cen, jak při výrobě, tak i v konečném prodeji.

Zdroj: cnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Apple proslule neplatí patentové poplatky a zkracuje si daně. Proč snižovat daně zrovna kvůli nim?
Ani poctivá firma přece nezavře fabriku s tisíci zaměstnanci a nepostaví mnohem dražší jinde, jen proto, že jim uleví na daních.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat