MATRIX PowerWatch – chytré hodinky čerpající energii z člověka

MATRIX PowerWatch – chytré hodinky čerpající energii z člověka
2016-11-15T07:09:34+02:00
• 15. 11. 2016

Současným problémem všech přenositelných zařízení je energie. Ačkoliv se výrobci soustřeďují na optimalizaci a co nejnižší spotřebu, tak výdrž na jedno nabití není dostatečně dlouhá. U chytrých hodinek najdeme takové modely, které vydrží i několik dní, ale i přesto je zde potřeba nabíjení. Největší novinkou na poli hodinek jsou ale MATRIX PowerWatch.

MATRIX PowerWatch

MATRIX PowerWatch v podstatě nikdy nebudete muset připojit na nabíječku, jelikož zdrojem energie je právě člověk. Hodinky v sobě obsahují specifickou technologii umožňující konverzi lidského tepla na elektrickou energii. Samozřejmě se toto řešení neobešlo bez kompromisů.

Samotný displej je černobílý a energeticky nenáročný. Ačkoliv společnost neposkytla bližší informace, tak je pravděpodobně založen na technologii elektronického inkoustu, kde je potřeba energie jen v momentu, kdy dojde ke změně.

Kromě těchto opravdu zajímavých technologií jsou hodinky vybaveny certifikací dovolující ponoření do hloubky až 50 metrů. Taktéž nabízejí fitness funkce a možnost počítání spálených kalorií. Konstrukce hodinek je z hliníku.

faces

Samotný vývoj probíhal 5 let a nyní se tvůrci rozhodli ke kampani na serveru Indiegogo, kde stanovili laťku na 100 000 dolarů. Byť zbývají do ukončení ještě dva měsíce, tak hranice již byla překonána. To znamená, že hodinky MATRIX PowerWatch se dostanou do výroby a prodeje. První zájemci je získají již v červenci příštího roku, běžní zákazníci dostanou příležitost až na konci roku 2017. V tuto chvíli je lze předobjednat za cenu 119 dolarů. V běžném prodeji budou dostupné za 169,99 dolarů.

up55tvvyafmbh5fzqxbr

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat