USB IF vydává audio standard pro USB C

USB IF vydává audio standard pro USB C
2016-10-04T07:22:35+02:00
• 4. 10. 2016

Apple nedávno přišel s možností připojit si sluchátka přes jiný port, než 3,5mm jack. U androidích zařízení se pak jedná o USB C, které již umožňuje přenášet navíc i digitální audio stopu přímo do sluchátek pro tento účel vytvořených. Nicméně podpora je stále dosti malá a ve světě si zatím 3,5mm jack svou pozici ponechává. Naštěstí však existuje jistá skupina zvaná  USB Implementers Forum (USB IF), o níž jsme již psali. Ta nyní vydává nový audio standard.

headphones-with-usb-type-c-connector

USB IF oficiálně nazývá novou specifikaci Audio Device Class 3.0. Což dává výrobcům možnost využít standard prakticky v jakémkoliv zařízení, které disponuje portem USB typu C. Skupina USB IF opravdu nelení a snaží se držet nových trendů. V tomto případě se jedná o pohřbení 3,5mm jacku, díky němuž ještě dnes posloucháme analogový přenos audio stopy ze zařízení.

Teoreticky se jedná o velmi dobrý krok vpřed, jelikož se dočkáme změny k lepšímu. Zvýšená kvalita výstupního zvuku díky digitálnímu zpracování přenosu dat jistě potěší mnohé. Ačkoliv je pravdou, že ne všichni uživatelé jsou zastánci postupu technologie a zůstanou u svých starých sluchátek s 3,5mm jack konektorem. Dá se však předpokládat, že díky novému standardu se mezi uživateli a výrobci rozroste větší podpora. Můžeme se tak v brzké době dočkat většího rozmachu.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat