O2 vnutí některým zákazníkům Tapito

O2 vnutí některým zákazníkům Tapito
2016-10-21T10:46:14+02:00
• 21. 10. 2016
6

Pakliže si od listopadu pořídíte smartphone od operátora O2, nově naleznete mezi základními aplikacemi novinku v podobě Tapito. Jedná se o mobilní zpravodajskou aplikaci, která si doposud nasbírala 10 000 aktivních uživatelů za poslední rok fungování. Díky této spolupráci si tvůrci slibují, že vzroste tento počet na trojnásobek.

„Od listopadu bude O2 instalovat Tapito do některých prodávaných telefonů implicitně, díky tomu můžeme počítat s poměrně přesným nárůstem uživatelů,“ říká Tomáš Malíř, jednatel firmy TapMedia

Aplikace jako taková nabízí obsah až z 1100 českých zdrojů (zpravodajské portály, magazíny, blogy, youtuberské kanály atd.), přičemž výběr článků probíhal ručně. Redaktoři rozhodovali, co se nabídne uživatelům. Nyní se tento model mění a vše bylo zcela automatizováno. Tvůrci slibují, že algoritmus bude modifikován podle zájmu lidí, tudíž by Tapito mělo nabídnout relevantnější obsah.

tapito

Tapito se bude přizpůsobovat samotnému zájmu uživatele, přičemž pod každým článkem bude nabídnuta sekce Napsali o tom také. Jakmile se objeví více článků od různých zdrojů na stejné téma, bude se upřednostňovat ten, který má větší míru zapojení čtenářů (hodnocení, komentáře, sdílení).

logo-app Tapito: zprávy, které chcete TapMedia Zdarma ANDROID logo-app Tapito – zprávy na míru Developer Zdarma iOS

Zdroj: Tisková zpráva

Je zapotřebí Tapito?

Ačkoliv se může zdát, že je Tapito zpravodajskou aplikací, tak ve skutečnosti se jedná jen o RSS čtečku. Čerpá základní informace o vydaných článcích z nejrůznějších zdrojů. Bohužel nějaká bližší spolupráce s médii chybí. Ve výsledku vás například zaujme nějaký článek, přičemž se vám otevře jen úryvek. Ten dále nabídne odkaz, skrze který přejdete na mobilní verzi webu, který publikoval text.

V Obchodě Play najdete lépe uzpůsobené aplikace pro takové zpravodajství. Kromě toho, například Google nabízí svou vlastní aplikaci Zprávy a počasí.

logo-app Zprávy a počasí Google Google Inc. Zdarma ANDROID

Zajímavým konkurentem pro Tapito, ale také pro Zprávy a počasí Google, je například aplikace News Republic. Nejenže navazuje úzkou spolupráci s médii, ale také nabízí plný obsah, ne jen odkazy.

logo-app News Republic – Breaking news News Republic Zdarma ANDROID

Samozřejmě jsou zde ještě další aplikace, u kterých si můžete vybrat, jaký obsah vás zajímá a co chcete číst. Případně si můžete sesbírat vlastní RSS zdroje webů a vložit si je do RSS čteček – například feedly.com. Případně některé magazíny a zpravodajské kanály mají své vlastní aplikace, které jsou lépe optimalizované. Můžete zkusit třeba tu naši.

logo-app Dotekománie.cz Michal Mroček Zdarma ANDROID

Když nebudete chtít Tapito?

Pokud nebudete chtít používat aplikaci Tapito, tak máte jen jednu možnost – deaktivovat aplikaci. Tapito nepůjde ze systému odinstalovat.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Liska Bystrouska

19. 12. 2017, 10:44

Dobrý den,
můžete mi prosím poradit, jak tu aplikaci deaktivovat? Pokaždé mi hrozí zamknutí obrazovky. Je to velmi otravné. Děkuji Petra Kadeřábková

Přemysl Vaculík

VIP 19. 12. 2017, 10:50

Zkuste se zeptat na podpoře operátora.

Jiří Dudek

9. 8. 2017, 11:33

Nesnáším, když někdo rozhoduje za mne, co mám používat a ještě to vnutí na zamykací obrazovku. Strávil jsem půl hodiny, než jsem přišel nato, co je to zač a jak to vypnout. A číst si budu jen to co já chci a kdy chci.

A bude tam i Sputník nebo Neronet?

Karel Čapka

VIP 21. 10. 2016, 23:17

nebo taky nekupovat mobil od O2 ;)

Michal Tube Řepecký

21. 10. 2016, 15:53

I na starych vam to vnuti. Samsung galaxy A3. Po update FW je Tapito tam a to i na zamykaci obrazobce

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat