Facebook plánuje zavést reklamu do skupin

Facebook plánuje zavést reklamu do skupin
2016-10-17T07:10:21+02:00
• 17. 10. 2016

Skupiny na Facebooku využívá již 1 miliarda uživatelů. Od té doby, co na Facebooku tato funkce existuje, uplynulo již pár let. Proto není překvapením, že se společnost stále zaměřuje na jejich vylepšení. Jedním takovým může být například plánované uvedení Marketplace. Tento článek se ale bude týkat především reklamy. Facebook plánuje zavést reklamu právě do skupin na této sociální síti.

facebook

Neočekávejte ale, že se reklama ve skupinách objeví ze dne na den. Facebook prozatím plánuje zkušební provoz, aby zjistil, jaká bude odezva. Reklamní sdělení budou totožná s těmi, které na sociální síti vídáte běžně ve výčtu novinek.

Důvodem pro tuto novinku je to, že zhruba v polovině příštího roku dosáhne Facebook maxima u reklam zobrazovaných v News Feed. Proto potřebuje společnost nalézt další způsob, pomocí kterého získá další příjmy. A snaha o novinky se netýká pouze nejrozšířenější sociální síti. Týká se to také Instagramu nebo Facebook Messengeru. Proto dochází k testování video reklamy v Instagramu nebo sponzorovaných zpráv v rámci Messengeru.

Nejjednodušším řešením, jak zvýšit příjmy, je ale využití prostorů přímo na Facebooku. A tím mohou být právě Skupiny. Ty byly zpřístupněny uživatelům v roce 2010. Do roku 2014 je začalo používat 500 milionů uživatelů. Za další dva roky je využívá již 1 miliarda uživatelů. Jedná se tedy o funkci, která je u majitelů účtů na této sociální síti pozitivně přijímána. Proto je logické, že se Facebook snaží i z této funkce vytěžit maximum.

facebook_groups

Facebook v minulosti vytvořil aplikaci pro správu skupin, zdroj: venturebeat.com

Otázkou pouze je, zda se mu podaří reklamu uživatelům ve skupině cílit tak, aby produkovala požadované příjmy. Například u nově spuštěné funkce Marketplace by se uživatelům mohla zobrazovat reklama na zboží odpovídající tématu skupiny.

Jak již bylo zmíněno, tak Facebook si rovněž nechává určitý manévrovací prostor. Reklamy se začnou zobrazovat pouze u skupin v předem určených lokalitách. Až po důkladném vyhodnocení tohoto testovacího provozu bychom se reklam v rámci Facebook skupin mohli dočkat i v České republice.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat