Facebook nyní umožňuje streamování videí do televize

Facebook nyní umožňuje streamování videí do televize
2016-10-23T16:54:42+02:00
• 22. 10. 2016

Poslední dobou je na Facebooku video boom. Sledování videí se stalo oblíbené a počet zhlédnutí neustále roste. Pro Facebook se jedná o další velký marketingový prostor pro umístění reklamy, proto podporuje rozvoj video obsahu a snaží se ho protlačit všemi možnými způsoby k divákovi. Novou možností sledovat videa z Facebooku na televizi si největší sociální síť na světě slibuje větší počet diváků a větší zisky.

2000px-facebook-svg

Přes co vše se dá sdílet?

Streamování videí je možné přes Apple TV, zařízení AirPlay, Google Chromast a telefony a tablety podporující Google Cast. Novinka je zatím dostupná pro desktopovou verzi a iOS variantu, aktualizace pro Android přijde v brzké době.

V pravé horní části u každého videa je po novotě tlačítko s ikonkou TV, která vás po kliknutí požádá o výběr zařízení, do kterého chcete streamovat. Pochvalu si určitě zaslouží možnost nepřerušeného sledování timeline, zatímco se na televize bude přehrávat zvolené video. S podobnou novinkou nedávno přišel i Twitter. Tzv. Producer feature umožní pouze profesionálním streamerům na Periscopu sledovat zároveň jak Twitter, tak i další videa na Periscope.

casting_newsroomasset_blue1
První větší testování TV streamování proběhlo letos v květnu pro systém Android a v srpnu pro iOS. Paradoxní však je, že již v roce 2011 Facebook umožnil uživatelům iPadů stremaovat videa do televize přes AirPlay. Proč to však trvalo tak dlouho?

Facebook se snaží zůstat na blízku svým největším konkurentům YouTube a Periscope. Touto aktualizací ukázal, že ještě není pozadu. V brzké době proto očekáváme možnost přidání si videí ke sledování do fronty, stejně tak, jak to umožňuje YouTube.

Hlavní zisk pro Facebook stojí zvláště na příjmech z reklamy na mobilech, avšak rozšíření svého pole působnosti, do oblastí, jako je televize či virtuální realita, je rentabilním benefitem v budoucnosti.

fb_tv

Zdroj: techcrunch.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat