Instagram – nová funkce pro lepší správu komentářů aktualizováno

Instagram – nová funkce pro lepší správu komentářů [aktualizováno]
2016-11-11T17:20:15+02:00
• 11. 9. 2016

Sociální síť Instagram nyní konečně umožňuje skrýt nevhodné, nebo nepříjemné komentáře od tzv. trollů. Společnost nejprve tuto speciální funkci nabídla některým velkým firmám či uživatelům s vysokým počtem sledujících, a to na konci července tohoto roku. Nová funkce umožňuje automatické skrytí negativních poznámek, respektive urážlivých a útočných slov či frází. Již dostupná funkce se nachází pod „moderování komentářů“, a to v nastavení aplikace.

Funguje to de facto úplně stejně, jako na jiných webech, které touto „fičurou“ disponují. Přejděte do nastavení aplikace Instagram, klikněte na kategorii „Komentáře“ a zapněte “Skrýt nevhodné komentáře“. Instagram pak bude veškerá slova a fráze filtrovat, bude je označovat jako „nevhodné komentáře“.

instagram

Samozřejmě si tzv. trollové svou cestu vždy najdou, a to i přesto, že existují filtry na přesná slova. Lidé často nadávky píší špatně, neboť vynechávají některá písmena. Někdy se může stát, že si uživatelé internetu vymyslí vlastní slova, která pak publikují pod jednotlivé příspěvky autorů.

Původní článek 5.8.

Velmi oblíbená a rozšířená sociální aplikace Instagram plánuje představit zcela novou funkci. Ta umožní svým uživatelům lepší personalizovanou kontrolu nad komentáři ostatních followerů.

Americká společnost se již nějaký ten pátek snaží do své služby přinést něco nového. Před pár dny byla představena nová funkce Instagram Stories, která má za úkol jediné – sebrat prvenství Snapchatu, který chtěla samotná firma odkoupit. Nicméně, inženýři z jedné největší sociální sítě na světě nelení a připravili si pro nás zbrusu novou filtrační „fičuru“, která každému uživateli umožní filtrovat ostatní komentáře. Je to z důvodu, že se mnohým nelíbí různá slova či fráze, která jsou pro různé lidi svým způsobem urážlivá.

Instagram Stories

Některé větší společnosti, které vlastní instagramový profil, dostaly možnost nahlédnout do nové funkce. Vybrané profily tak mohly automaticky smazat nenávistné komentáře, a to pomocí konkrétních frází. V příštích několika týdnech se velmi známé profily dočkají tzv. moderování komentářů, díky čemuž budou moct přepínat či vypínat komentáře.

Jedna z největších hlav samotného Instagramu, Nicky Jackson Colaco, uvedla:

Naším cílem je, aby byla sociální síť Instagram přátelská, zábavná a hlavně bezpečná pro místo sebevyjádření. Pomalu a jistě jsme začali nabízet funkci účtům s velkým počtem followerů, kteří si novou možnost vychvalovali. Těšíme se, až naší novinku rozšíříme po celé komunitě.

Běžní uživatelé si budou muset na novinku ještě pár týdnů počkat, neboť samotná společnost uvedla, že se rozšíření dočkají uživatelé v několika následujících měsících.

Zdroje: macrumors.com, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat