Google Fotky 2.0 přináší permanentní třídění alb

Google Fotky 2.0 přináší permanentní třídění alb
2016-09-15T13:17:27+02:00
• 15. 9. 2016
1

Po delším čekání a napínání mezi nás vývojáři konečně vypustili Google Fotky 2.0, s nimiž přichází jedna majoritní změna – třídění alb. Pro neznalé oko se příliš dalších změn neudálo, ovšem to není tak úplně pravda. Pod pokličkou aplikace se opět objevují náznaky na nové funkce, ale především bylo konečně doladěno rozhraní do úplného konce. Dobrou zprávou též je, že aktualizace vyšla jak pro Android, tak i pro iOS.

Třídění alb

nexus2cee_2016-09-14-23-31-11 nexus2cee_2016-09-14-21-14-28

Před více než pár týdny byla do menu přidána funkce třídění alb. Uživatel měl možnost prohlížet si fotografie v pořadí, ve kterém chtěl, v nějakém časovém sledu, podle míst nebo je nechat tak, jak byly přidány. Nicméně mnoho uživatelů prokázalo, že vývojáři udělali krok vedle a nepovedlo se jim doručit kvalitní funkci. Řadění totiž bylo nestálé, tedy kromě toho, že funkcionalita byla totožně nepovedená. Nestálostí mám na mysli neukládání pořadí fotek, jež si uživatel vybral. Při dalších příchodu do aplikace musel obnovit předchozí nastavení.

Hodí se tedy říci, že v nové verzi se vývojáři zaměřili na to, aby třídění konečně fungovalo. Pokud tedy nyní otevřete album a chcete jej editovat, objeví se v pravém dolním rohu ikonka, která obsahuje nové třídění. V seznamu najdeme třídění dle času od nejstarších či nejnovějších nebo tak, jak byly fotky přidány. Pak ještě existuje možnost vlastního třídění. S nestálostí již problém není a nově se řazení synchronizuje mezi všemi zařízeními a spolupracovníky.

nexus2cee_2016-09-14-22-38-22 nexus2cee_2016-09-14-22-38-32

Vlevo starší verze; Vpravo nová verze

Ještě se v aplikaci ukrývá jedna malá funkce. Jedná se o zobrazení počtu přesouvaných fotek. Malá ikonka u přesouvaných fotek indikuje počet z jediného důvodu. Pokud náhodou označíte fotografie, které nechcete, hodí se vědět, že přesouváte i ty neznámé.

Další změny a vylepšení

nexus2cee_2016-09-14-22-30-09 nexus2cee_2016-09-14-22-30-12

Vlevo starší verze; Vpravo nová verze

V aplikaci je jistě mnoho úprav, kterých jsme si ještě nevšimli, ale jistě k nim ještě dojdeme. Nyní si zmíníme ty, na něž určitě narazíte po otevření aplikace. První je tedy odstranění Selfies ze seznamu předpřipravených výsledků ve vyhledávání. Nikde není řečeno, proč tomu tak je. Třeba tuto možnost uživatelé nevyužívají a tak byla jednoduše stažena.

Objevila se zde nová položka s názvem „seskupování podle obličejů“. Tuto funkci již však známe, jelikož ve starší verzi najdeme podobně nazvanou funkci a podobný text. Vývojáři jen chtějí připomenout i tuto možnost, s níž můžete velmi jednoduše najít ve svých fotografiích své známé či členy rodiny.

nexus2cee_2016-09-14-21-50-43

logo-app Fotky Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Google Photos Developer Zdarma iOS

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Proboha aspon si ten clanek prectete. Vzdyt ty vety ani nedavaji smysl.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat