Google Fotky 1.27 – tisknutí fotek a hledání 360° fotek

Google Fotky 1.27 – tisknutí fotek a hledání 360° fotek
2016-09-02T08:15:34+02:00
• 2. 9. 2016

Aplikace Fotky je momentálně jednou ze zásadních služeb velkého a mocného konglomerátu zvaného Google. Ptáte se proč? Po zrušení služby Picasa se mnoho uživatelů musí přesunout na novou verzi Fotek, kde jim však velká část funkcí a možností chybí. Nyní přibývají další, ovšem s verzí 1.27 se toho na první pohled příliš nezmění. Musíme se tak podívat do kódu, kde už na nás čekají nově připravované funkce, jako Photo Book nebo hledání 360° fotek.

Foto kniha

Photo Book, přesně tak se jmenuje nová funkce nalezená v části aplikace. Ovšem to není vše. Váže se k tomu totiž ještě slovíčko „printing“, v češtině „tisknutí“. V první chvíli se tak můžeme domnívat, že Google chce pomoci uživatelům si vytisknout různá alba s určitými fotografiemi. Přeci jen existuje stále mnoho uživatelů, kteří radši ukazují své rodině či  přátelům fotky v reálných albech, než jen na tabletu či telefonu.

Prozatím není zcela jasné, jak přesně bude novinka fungovat. Jen víme, že by snad měl mít uživatel k dispozici úplně nové rozhraní pro tvorbu svých alb. Bohužel též není známo, jak přesně bude následně tisknutí, nebo příprava něj, přichystána. Může se jednat o jednoduché rozhraní, kde si jen vyberete fotografie a jejich pořadí. Vývojáři se však mohou vytasit i se složitějším prostředím, kde si budeme moci vybrat například šablonu a další detaily. Přichází však v úvahu i možnost, že Google přijde rovnou s rozmanitější službou, jako Apple nebo HTC.

Hledání 360° fotografií

2016-08-31-21.01.17

Fotosféry, nebo 360° fotografie, jsou velmi užitečné, především pokud chcete mít co možná nejlepší přehled o daném místě. Nicméně se k velké části uživatelů tato funkce nedostala, což je velká škoda. I Google se této části svých služeb poněkud stranil a příliš ji neukazoval a v podstatě doslova přehlížel. Vždy byla funkcionalita do jiných služeb integrována velmi pozdě nebo se tak vůbec nestalo.

Z neznámých důvodů se najednou Google snaží probudit zájem uživatelů tím, že jim v nápovědě bude ukazovat, že lze takové fotografie vyhledávat pomocí jednoduchého dotazu „360 fotky“. Už dříve jste však mohli tyto fotografie vyhledat pomocí dotazu „fotosféra“.

Rychlejší sdílení, část druhá

V minulých verzích jsme mohli vidět, že vývojáři připravují novou metodu, jak urychlit sdílení fotografií. Stringy naznačovaly, že se dočkáme sdílení přes email a telefonní číslo. Po aktualizaci na verzi 1.27 jsme však mnohem moudřejší a můžeme lépe odhadnout, jak vše bude fungovat. V nové verzi se objevily různé odkazy na SendKit. Tato API by měla být schopna sdílet fotografie i celá alba, díky vytvoření odkazu – jak tomu je doposud.

Tento odkaz by následně měl být zaslán dalšímu uživateli pomocí textové zprávy nebo v emailu. Samozřejmě bude k dispozici input, který bude predikovat jména nebo telefonní čísla poté, co začnete psát. Ukazují se především jména z vašich kontaktů uložených v telefonu a logickým doplňkem je autodoplňování, díky čemuž vám prakticky stačí napsat jedno slovo nebo i číslo.

Opravdu se tak vývojářům podařilo zajistit rychlejší sdílení. Uživatel nemusí opustit aplikaci či nic kopírovat. Jak to bude fungovat v praxi, přesně zatím není známo, ačkoliv kódy již obsahují velmi mnoho částí rozhraní.

logo-app Fotky Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat