ZTE a nárůst tržeb za první polovinu roku 2016

ZTE a nárůst tržeb za první polovinu roku 2016
2016-08-27T11:00:42+02:00
• 27. 8. 2016

Společnost ZTE právě zveřejnila statistiky o prodejnosti z první poloviny roku 2016, přičemž se zdá, že ZTE zažívá zlaté časy. Celkový nárůst čínského giganta, v oblasti provozních výnosů, činí přibližně 4,05 %. To je v řeči peněz okolo 47,76 miliardy CNY (~ 171,6 miliardy Kč). Z toho 27,8 miliardy CNY, přibližně 58 %, jsou příjmy z domácího trhu, zbytek (19,96 miliardy CNY) pak pochází z mezinárodního trhu.

inc-zte-info

Od společnost též víme, že momentálně masivně dotuje výzkum a vývoj (R&D) 15 % z celkového obratu. Abych však uvedl informace na pravou míru, jedná se opravdu o čísla celé společnosti. Do toho se zahrnuje i spravování LET sítí, kde je ZTE jednička na trhu. Snad i díky tomu jsou čísla značně pozitivní.

Nyní trochu čísel a informací k mobilní divizi. I zde ZTE hlásí značný pokrok a velké příjmy z prodejů svých zařízení, především pak z řad Axon a Blade. Podle statistik se výrobce řadí mezi top 6 světových výrobců. Dále má být druhý na trzích v Rusku, dále pak čtvrtý v Severní Americe, Švédsku, Španělsku, Jižní Africe a nakonec  pátý v Mexiku a Austrálii.

Pokud se věnujete sledováním novinek, jistě víte, že společnost plánuje zajímavé novinky již 1. září na veletrhu IFA 2016. Zde se máme dočkat představení zařízení, u nichž by měl být brán zřetel především na zvuk, stejně jako u modelu Axon 7. Tím by se mohla druhá část letošního roku stát ještě lukrativnější pro ZTE než ta první.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat