Fitbit je tahounem na poli wearables

Fitbit je tahounem na poli wearables
2016-08-09T09:01:03+02:00
• 9. 8. 2016

Na trhu s nositelnými zařízeními se v poslední době čím dál více prosazují výrobci, kteří dodávají spíše chytré náramky zaměřené na sportovní aktivity a nepotřebují k funkčnosti žádné dodatečné aplikace třetích stran. V nejnovějších výzkumech nevévodí zařízení od Applu nebo Samsungu, jak by se mohlo na první pohled zdát. Největší tahouni celého segmentu pochází ze Spojených států a Číny.

Fitbit Garmin

Společnost Fitbit je lídrem s 3,7 miliony dodaných zařízení za 2. čtvrtletí roku 2016. Hned v samotném závěsu se drží čínské Xiaomi, které zakončilo čtvrtletí s 3 miliony. Třetí příčku zaujímá Garmin a ten dodal „pouhých“ 700 tisíc náramků, což bude vyžadovat ještě mnoho úsilí k tomu, aby se dotáhlo minimálně k druhému místu. Analytici z firmy Canalys všechna čísla podtrhli s tím, že Fitbit dokázal v dodávkách meziročně vykázat nárůst o 36 %.

V současné době a také do budoucna se navíc očekává velký konkurenční boj mezi Fitbitem a značkou Jawbone, o které bohužel neznáme žádná konkrétní čísla. Co se týče dodávek zařízení s Android Wear nebo Apple Watch, tak v roce 2016 zatím prochází poklesem. Jedním z důvodů může být vyšší pořizovací cena, přestože jsou daleko lépe vybaveny. První znatelný nárůst se očekává koncem roku s příchodem nových hodinek od Applu a nové verze systému Android Wear.

Zdroj: canalys.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat