Apple pracuje na kopii Snapchatu a více sociálním iOS

Apple pracuje na kopii Snapchatu a více sociálním iOS
2016-08-29T14:32:06+02:00
• 29. 8. 2016

Podle zahraničního serveru Bloomberg, Apple pracuje na konkurenční aplikaci Snapchatu. Stejný zdroj uvádí, že výrobce iPhonů v současné době pracuje taktéž na více funkcích sociální konektivity, a to v rámci iOS.

Anonymní zdroj prozradil, že softwarový inženýři z Cupertina jsou v současné době zaneprázdněni testováním nové aplikace. Ta by prý měla za úkol sdílet videa. Údajně, Apple plánuje vytvořit „appku“, která uživatelům umožní nahrávat videa, aplikovat filtry, a výsledné video nahrát na sociální sítě. To vše za méně než jednu minutu. Zdroj též uvádí, že uživatelé budou moct nové video sdílet také pomocí platformy Twitter. Stručně řečeno, Apple chystá dokonalou kopii Snapchatu.

Snapchat

Bloomberg uvádí, že nová aplikace umožní nahrávat videa o rozměru čtvercového formátu. Přesně ten, který známe ze sociální sítě Instagram. Aplikace bychom se podle všeho mohli dočkat již začátkem roku 2017. Nicméně, celý projekt musí nejprve potvrdit vedení Applu, tudíž není vůbec jasné, zda aplikace vůbec někdy spatří světlo světa. Jestliže „appka“ nedokáže konkurovat ostatním, budou některé funkce aplikovány do výchozího Fotoaparátu.

Nahrávat videa a sdílet je se svými přáteli v rámci jedné aplikace se v posledních letech dostává velké popularitě. Není tedy žádným překvapením, že se o podobný úspěch budou snažit i jiné a větší společnosti, jakou je například Apple. Bloomberg ve své zprávě uvedl ještě jednu zajímavost. Jablečná firma pracuje taktéž na aplikaci, která bude zahrnovat veškerou komunikaci (textové zprávy, maily a iMessage).

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat