Apple odkoupil startup, díky kterému bude možné ukládat a přenášet zdravotní záznamy

Apple odkoupil startup, díky kterému bude možné ukládat a přenášet zdravotní záznamy
2016-08-29T15:00:50+02:00
• 29. 8. 2016

Americká společnost Apple učinila v předešlém týdnu velmi dobrý krok, díky kterému by se z mobilního systému (iOS) mohla stát de facto „zdravotní“ platforma. Podle nových zpráv zahraničního serveru Fast Company jablečná firma odkoupila začínající startup pod názvem Gliimpse. Ten má za úkol jediné – při převodu zabezpečit lékařské záznamy.

Apple

Startup Gliimpse umožňuje uživatelům shromažďovat záznamy z různých zdrojů, například ordinace a další. Do záznamů mimo jiné můžete přidávat vlastní dokumenty a vytvořit tak deník, kde popisujete přesně to, jak se v určité chvíli cítíte. Služba mimo jiné poskytuje průzkumy a způsob, jak svými daty pomáhat výzkumníkům, a to pomocí shromáždění metadat. Shromáždění metadat funguje taktéž v rámci platformy HealthKit a CareKit.

S příchodem nového operačního systému iOS 10, jehož příchod se datuje na podzimní Keynote, bude uživatelům umožněno požádat o uložení svých zdravotních záznamů. Tak jako většina akvizic Applu bude i Gliimpse sloužit jednoduše uvnitř společnosti, nikoliv jako samotná firma.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat