Google Now on Tap umožní překlad v aplikacích

Google Now on Tap umožní překlad v aplikacích
2016-07-07T08:18:55+02:00
• 7. 7. 2016

Služby a aplikace společnosti Google jsou velmi úzce provázány mezi sebou. Dokazuje to například pomocník Now on Tap, který dokáže dohledat na tisíce informací, jež by vás měly zajímat. Stačí jen označit část textu a pomocník už prohledá internet nebo i vaše emailové schránky. Nedávno jsme též radovali z nové funkce Google Překladače – po zkopírování textu se v pravé části obrazovky objeví ikona překladače, díky níž si lze rychle cokoliv přeložit.

download

A právě Google Now on Tap a Překladač se spojují takřka v jedno. V nové verzi Androidu, mám na mysli Marshmallow, je možné využít překladu textů v téměř jakékoliv aplikaci. Stačí zapnout pomocníka, jehož součástí je nově překlad v aplikaci. K čemu by však taková funkce byla, kdyby nebylo možné přeložit více jazyků na jedné stránce. Řekněme, že si na sociální síti budete číst komentáře a jsou různými jazyky. Právě na to bylo myšleno a překlad by si s tím měl bez problémů poradit. Funkce je prozatím k dispozici pro majoritní evropské jazyky (Angličtina, Němčina, Francouzčina …) a Ruštinu.

To ale není vše, co najdeme v nové verzi. Now on Tap vám nyní ukáže i vizuálně podobný obsah, na který se právě díváte. Pokud si tak budete číst článek o novém prototypu auta, pomocník vám po aktivaci ukáže další relevantní obsah. Může například najít další články, jež souvisí s daným tématem. Též bylo přidáno rozpoznávání čárových a QR kódu, nebo rozpoznávání toho, co je na obrázku – pokud například vyfotíte knihu s Harry Potterem, Google vám dohledá obrázky, články nebo nejbližší knihkupectví.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat