HTC založilo novou dceřinou společnost zabývající se virtuální realitou

HTC založilo novou dceřinou společnost zabývající se virtuální realitou
2016-07-01T07:00:26+02:00
• 1. 7. 2016

O HTC v posledních letech slýcháme často jako o společnosti, která se potýká s finančními problémy nebo organizačními změnami. A i proto se HTC snaží z těchto nepříznivých čísel vymanit. A může tomu napomoci například tvorba nové dceřiné společnosti HTC Vive Tech Corporation, která se bude zabývat virtuální realitou. A nově vytvořená společnost je zároveň jednou ze zakládajících společností VRVCA – Virtual Reality Venture Capital Alliance.

Screenshot (53)

Do nově vzniklé aliance vstoupilo celkem 28 společností, které se zabývají rizikovým a rozvojovým kapitálem. Tyto společnosti zároveň umožňují alianci pracovat s kapitálem 10 miliard amerických dolarů. Cílem je především zabývat se technologiemi virtuální reality a rozšířené reality.

HTC se zároveň pochlubilo tím, že do akceleračního programu Vive X se podařilo získat téměř 1 200 žadatelů ze 30 zemí. Většina žádostí pochází z Číny. První konečné produkty jsou očekávány v říjnu letošního roku a druhé kolo pro nové zájemce se spustí v listopadu.

stažený soubor

HTC Vive, foto: Tyrone Siu, Reuters

Je více než zřejmé, že se tato tchajwanská společnost snaží zaměřit na trh virtuální reality. Zde je více než jasné, že vidí společnost možné lepší zítřky. Zatím je však velmi brzy na to, abychom dokázali usoudit, zda tyto produkty budou úspěšné, či nikoliv.

Zdroje: engadget.com, vrvca.com, pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat