Apple vydal iOS 10 beta 3 a také finální verzi iOS 9.3.3

Apple vydal iOS 10 beta 3 a také finální verzi iOS 9.3.3
2016-07-20T09:20:26+02:00
• 20. 7. 2016

Apple vydal po delší době další verze svých operačních systémů pro mobilní telefony iPhone a tablety iPad. Konkrétně jsme se dočkali v pořadí již třetí betaverze systému iOS 10 a také konečně vyšla finální verze iOS 9.3.3. Tento malý update, který přináší pouze opravy chyb, absolvoval pět betaverzí před vydáním. To je na takto malou aktualizaci velmi netradiční.

ios10

Ohledně iOS 9.3.3 se tak pravděpodobně jedná o poslední aktualizaci pro devátou verzi iOS. Apple tak chtěl tuto verzi co nejvíce odladit, protože na ní zůstane iPhone 4s, iPad 2 a 3, iPod Touch 5.generace a iPad mini. Ty již tedy nedostanou iOS 10. Jaké chyby ale byly opraveny, není známo, change-log, neboli seznam změn v této verzi, Apple nedodal.

img_2891 img_0534 img_2896

Třetí betaverze iOS 10 zato přináší několik změn a novinek. V nastavení lze navrátit funkcionalitu home buttonu na uzamčené obrazovce na původní chování v iOS 9 a starších. Tím pádem postačí zmáčknout tlačítko pro odemčení a jen přiložit prst na home button s aktivní funkcí TouchID. Na nových iPhone 6s byla mírně upravena vibrace při uzamčení. Zároveň je při této akci integrován nový zvuk. Nový zvuk je také při klepání na klávesnici.

V nastavení Siri přibyla položka, která umožní aplikacím přístup k datům ze Siri. Aplikace zdraví se dočkala popisků u videí a data aktivit lze volitelně sdílet s Applem. V Apple music lze odebrat složku stažená hudba. Bylo také opraveno spoustu chyb v předchozích betaverzích.

Finální verzi iOS 10 lze očekávat na podzim. Již velmi brzy se dočkáme také druhé veřejné betaverze pro všechny.

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat