Xiaomi QiCycle – první chytré kolo na elektriku do města

Xiaomi QiCycle – první chytré kolo na elektriku do města
2016-06-29T10:15:13+02:00
• 29. 6. 2016

Do skupiny chytrých zařízení vstupuje další nový produkt, který byste sami asi nejméně čekali. Společnost Xiaomi totiž oficiálně představila první elektrické kolo prošpikované nadstandardními funkcemi. Čínský výrobce pokračuje v rozšiřování svého portfolia, kde v tuto chvíli naleznete spoustu zařízení pro běžnou domácnost. Chytré kolo dostalo název QiCycle, jeho prodejní cena není vůbec vysoká, ale omezená dostupnost krotí veškeré nadšení.

Xiaomi QiCycle (3) Xiaomi QiCycle (1)

Když hned v úvodu vynecháme výbavu známou z klasického kola, jako jsou světla, pedály nebo skládací konstrukci vyrobenou z lehkého hliníku, kterou mimo jiné má Xiaomi patentovanou, tak přicházíme k tomu nejzajímavějšímu. Na řídítkách je 1,8palcový displej s rozlišením 160 x 128 pixelů odolný proti vodě, což prokazuje získaná certifikace IPX5. V nejsilnější části se skrývá elektrický motor (250 W/36 V), který má k dispozici baterii s kapacitou 208,8 Wh. Samotné nabití trvá pouhé 3 hodiny.

Xiaomi QiCycle (1)

Na jedno nabití zvládne ujet až 45 km, přitom maximální rychlost může být 20 km/h. Celé kolo potěší váhou 14,5 kg. Převodník od Shimano při jízdě dokáže kolo udržet ve čtyřech režimech – základní, fitness, úsporný a extra rychlý. Navíc speciální snímací technologie pomáhá při jízdě do strmých kopců. Po synchronizaci přes Bluetooth 4.0 LE lze prohlížet v telefonu ujetou vzdálenost, rychlost či spálené kalorie. Xiaomi QiCycle pořídíte zatím jen v Číně za cenu 2 999 jüanů (tj. cca 11 069 Kč).

Xiaomi QiCycle (4) Xiaomi QiCycle (5) Xiaomi QiCycle (2)

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat