Tým, stojící za aplikací Fleksy, přechází k jiné společnosti

Tým, stojící za aplikací Fleksy, přechází k jiné společnosti
2016-06-16T07:33:50+02:00
• 16. 6. 2016

Populární klávesnice Fleksy zaujala mnohé uživatele a i ve svém okolí jsem zaregistroval její četnou oblibu. Nicméně bystřejší uživatelé si už mohli všimnout, že aktualizace aplikace trochu pokulhávají a nepřinášejí tolik, co kdysi – pokud se budeme bavit o posledních pár týdnech až měsících. Začalo se spekulovat proč, přičemž nejpravděpodobnější scénář se ukázal jako skutečnost.

Open-3

Vzhledem k polomrtvé podpoře, jak na oficiálních stránkách, tak i na sociálních sítích, bylo předpokládáno, že aplikaci někdo chce převzít. A částečně tomu tak opravdu je. Oním tajemným zájemcem jest Pinterest, který však nepřišel pro aplikaci jako takovou, ale spíše pro tým, který za ní stojí. Nejcennějším „zbožím“ je pak CEO Kosta Eleftheriou, o něhož Pinterest usiloval v prvé řadě.

Společně s ním však odejde část týmu, prý ne celý. A co se stane s tak oblíbenou klávesnicí? Vývojáři budou mít možnost ji řádně prozkoumat, jelikož aplikace přejde pod open-source a komunita se tak může těšit na poměrně slušné sousto. Co se týká toho, proč Pinterest chce pouze tým stojící za aplikací, bylo jen řečeno, že členové budou využiti na vývoj nových funkcí a hlavního jádra služby Pinterest.

To je poměrně logické a touto cestou si vlastně společnost zajistila velmi dobré vedení v podobě „odkoupeného“ CEO a jeho týmu. Na jednu stranu lze říci jen „škoda“ a doufat, že hlavní podstata aplikace zůstane stejná, i když k jejímu kódu bude mít nyní přístup značná část vývojářů, kteří mohou i nemusí přinést nové a lepší funkce.

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat